Slider

Aika kaivaa blogi naftaliinista - ostettiin asunto!

19/05/2019


Siitä on lähes vuosi, kun olen tällä sivustolla jotakin julkaissut. Suurin osa ajasta on mennyt Bibbidi Bobbidi Bookin parissa, töissä ja opinnoissa, mutta nyt elämässä tapahtuu taas sellaisia asioita, että teki mieli aloittaa jälleen blogin kirjoittaminen.Ostettiin nimittäin avomiehen (ihan pian aviomiehen!) kanssa ensimmäinen yhteinen asuntomme! Alamme remontoimaan asunnon keittiötä ja pintoja tulevien viikkojen aikana, ja ajattelinkin, että olisi hauskaa pitää jonkinlaista kirjaa siitä, miten projekti edistyy ja millaisia valintoja olemme asuntoon tehneet.

Ensin kuitenkin muutamat perusjutut! Uusi asuntomme on saunallinen kolmio, jossa on rutkasti valoa ja lasitettu parveke. Asunnossa on paikallaan 80-luvun (todennäköisesti) alkuperäinen keittiö, jonka aiomme purkaa pois ja asentaa uuden tilalle. Uusi keittiö tulee Ikeasta, sillä emme aio käyttää remonttiin suuria määriä rahaa. Tärkeintä on saada asunnosta asumiskelpoinen ja viihtyisä mahdollisimman lyhyessä ajassa. Kirjoitan keittiöremonttisuunnitelmistamme tarkemmin omassa postauksessaan.

Keittiöremontin lisäksi asuntoon tehdään muutakin pintaremonttia. Katot ja seinät maalataan, eteisestä puretaan todennäköisesti muutama kaappi ja asennetaan paremmat säilytysratkaisut tilalle ja koko asunnon parkettilattia hiotaan ja lakataan. Omat haasteensa tähän projektiin tuo sen aikataulu, sillä haluaisimme päästä muuttamaan kesäkuun lopulla. Muiden töiden suhteen ei tule ongelmaa ja Ikean keittiökin saapuu nopeasti (jo ensi viikolla), mutta keittiön asennus saattaa aiheuttaa haasteita. Emme halua asentaa keittiötä itse, koska teemme molemmat kokopäiväisesti töitä, vaan haluaisimme yrityksen asentamaan keittiön. Loma-aikojen kynnyksellä kesäkuu voi olla haasteellinen - tämä tosin selviää jo huomenna, joten saan pyöritellä aikatauluhaasteita päässäni vaan yhden yön, onneksi. 

Kirjoitan myöhemmin lisää keittiön valinnasta, remonttiprosessista ylipäätään ja ehkä jopa asunnon ostamisesta. Näytän myös ennen-kuvat asunnosta joka huoneittain tai yhdessä läjässä. Uutta postausta on eetterissä toivottavasti jo ensi viikolla!

xx, Minna

No comments:

Post a comment

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan