Slider

Kukaan ei jahtaa mun unelmia mun puolesta

09/02/2018


Kirjotin viime viikolla siitä, mitä haluaisin tehdä tulevaisuudessa työkseni. Tällä hetkellä journalismin tulevaisuus ja tarinankerronnan keinojen kehittäminen kiinnostavat minua kaikkein eniten. Maanantaina pääsin kuitenkin toteuttamaan yhden pitkäaikaisen haaveeni, kun tein päivän verran töitä ulkomaantoimittajana. Juttuja on tältä aihealueelta tulossa enemmänkin kevään aikana, mutta jo ensimmäinen päivä osoitti, että tässä voisi olla mun juttu. Kirjoitin työvuoron aikana nimittäin sekä Snapchatin emoyhtiön Snap Inc.in vaikeuksista että Irakin shiiamilitiajoukoista. Näissä kahdessa juttuaiheessa tiivistyivät oivasti ne asiat, jotka kiinnostavat minua juuri nyt: maailman meno ja tulevaisuus.

Työkavereiden kanssa jutellessa olen viime aikoina pyrkinyt tuomaan esiin niitä asioita, joita haluaisin oikeasti tehdä. Aiemmin mietin, että onko ihan tyhmää ja keskenkasvuista kertoa, että haluan kehitellä uusia tapoja kertoa tarinoita tai että haluaisin kirjoittaa pitkän jutun vauvakutsukulttuurin rantautumisesta Suomeen. Sitten tajusin, että jos en sano noita asioita ääneen, en koskaan saa niitä. 

Kukaan ei jahtaa minun unelmiani puolestani.

Joku sen sijaan nappaa sen kehitystiimin työpaikan, jonka haluan. Tai kirjoittaa vauvakutsuista ennen minua. 

Päätin siis, että aion tulevaisuudessa olla avoimempi siitä, mitä oikeasti haluan tehdä. Se hyödyttää minua, kun innostun omasta työstäni ja se hyödyttää työnantajaa, joka saa täyden työpanokseni. Filosofisemmin ilmaistuna, aion laittaa ajatuksiani ja ideoitani enemmän ihmisten ilmoille, jotta ne voivat joskus toteutua.

No comments:

Post a comment

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan