Slider

Bloggaamista on ollut ikävä

04/02/2018Hitsi vieköön - kyllä, kirjoitin juuri hitsi vieköön - että on ollut ikävä bloggaamista. Omalla äänellä, omalla alustalla ja omien sääntöjen mukaan.Vaikka Minna Mar päivittyi todella epätasaiseen tahtiin vuoden 2017 aikana, en ole ollut poissa blogimaailmasta juuri ollenkaan. Kirjoitan ystäväni Lauran kanssa kirjoihin ja lukemiseen keskittyvää Bibbidi Bobbidi Book -blogia ja rehellisesti sanoen, bibobookilla menee hyvin. Olemme molemmat innoissamme tekemästämme sisällöstä ja tuntuu, että se välittyy muillekin.

Silti jostain syystä huomasin viimeisen parin kolmen kuukauden aikana ikävöiväni omaa blogiani. Olen myös kaivannut muistakin aiheista kuin kirjoista kirjoittamista. Joissain hetkissä sormet ovat syyhynneet näppäimistölle, mutta blogialustan avatessa aloittaminen on tuntunut vaikealle. Pitkän poissaolon jälkeen omalle alustalle palaaminen tuntuu pelottavalle ja jopa hieman hassullekin. Päässä pyörii samaan aikaan kaksi ajatusta: lukeekohan tätä kukaan ja entäs jos joku lukee tämän?

Sitten eräänä iltana jokin vain naksahti ja päätin alkaa kirjoittamaan ilman sen suurempia fanfaareja. Syntyi työelämästä ja unelmaduuneista kertova teksti, jonka pistin heti kirjoittamisen jälkeen julki. Kello oli melkein yksi yöllä. Sillä ei ollut väliä, lukisiko tekstiä kukaan, eikä sekään merkinnyt, jos sen joku lukisi. Työelämäaihe sen sijaan halusi tulla kirjoitetuksi ja tiesin, etten saisi unta, jos en laittaisia niitä ajatuksia johonkin ylös.

Osasyyllinen tähän paluuseen on varmasti tammikuussa lukemani 12 tarinaa kirjoittamisesta -teos, jonka ovat kirjoittaneet Mikko Toivainen ja Ronja Salmi. Kirjaan on haastateltu muun muassa bloggaaja ja toimittaja Eeva Kolua, joka kirjoittaa tällä hetkellä Uusi Muusa -sivustolla. Kolun tarina inspiroi minua siinä mielessä, että hänellä on taustallaan useampi eri blogi ennen kuin hän on päätynyt nykyisen projektinsa pariin. Ymmärsin, että bloggaamisen kanssa voi tasaisin väliajoin aloittaa alusta. Ja jos Kolu, joka tekee sitä ammatikseen, on pystynyt aloittamaan alusta kolmesti, pystyn minäkin palaamaan oman blogini pariin.

En tee lupauksia sisällöstä, enkä postaustiheydestä. Voi olla, että nämä tekstit jäävät tähän. Tai sitten ei. Sen kuitenkin lupaan, että jatkossa olen teksteissäni minä, enkä imitoi ketään. En kirjoita aiheista, joista luulen lukijoiden pitävän, vaan kirjoitan asioista, jotka pyörivät omassa mielessäni. Haluan löytää oman kirjoittajanääneni ja kehittyä kirjoittajana - ja siihen tämä blogi on erinomainen alusta.


No comments:

Post a comment

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan