Slider

TESTING OUT WEDDING FAVORS: FRENCH MACARONS (RECIPE!)

21/02/2017



Muistatteko, kun käytiin mun kaason kanssa Jyväskylän häämessuilla tammikuussa? Vaikka sieltä ei ihmeellisyyksiä saatukaan, niin yksi hyvä idea sieltä kuitenkin tarttui mukaan! 




Kaasoni on kova leipomaan ja keksi, että mitä jos vieraiden lahjoina olisikin macarons-leivoksia, jokaiselle yksi. No, mä tykkäsin ideasta, koska ajatus siitä, että kiitoslahjat olisi omatekoisia, on musta jotenkin viehettävä. Tykkään jotenkin tästä ajatuksesta enemmän kuin siitä, että kiitoslahjoina ois esimerkiksi karkkia.


Idean siivittäminä päätettiin yhtenä viikonloppuna yökyläilyn lomassa testata macarons-reseptiä, ja niistähän tuli jopa ihan nättejä. Mä en ollut koskaan ennen leiponut niitä, mutta kaaso oli testannut aiemmin (huonolla menestyksellä). Voit tsekata meidän käyttämän reseptin täältä. Me edettiin aika tarkkaan juuri ton reseptin mukaan, tosin lisättiin täytteeseen muutama desi tomusokeria, jotta se ei maistuisi niin paljon rasvalta.



Seuraavaksi pitäis varmaan miettiä, että miten noi pakataan. Internet on täynnä kuvia sellasista pienistä läpinäkyvistä muovisista pakkauksista, joihin noita vois pakata, mutta se ei ideana houkuttele mua olleenkaan. Lähinnä ajattelen tässä kohtaa sitä turhan muovin määrää, joka noiden pakkaamiseen menisi. Joten jos sulla on jotain hieman kestävämpiä ideoita, niin jaa ihmeessä kommenteissa tai somessa!



Remember when we went to the wedding fair here in Jyväskylä? Even though the fair wasn't what I had expected, it did bring something good with it. My maid of honor came up with the idea of having macarons as wedding favors and well, she likes to bake so she said she would be willing to do them for our actual wedding.

I like the idea of having something homemade as a wedding favor. I think it is kind of more authentic, more us. So, of course, we had to test out a recipe. My friend had pinned some macaron recipes on Pinterest and told me she had a good one in mind. We tested it out during a sleepover a few weeks ago and they turned out pretty good!

You can check out the recipe here. We added a cup or so of powdered sugar to the filling just to make it a little less buttery but other than that we stuck to the recipe pretty much all the way through. The next thing to think about would be how to pack them. The internet is full of pics of those little plastic see-through boxes with ribbons on them but I really don't like the idea of packaging them individually in plastic. That's not very eco-friendly. So if you have any thoughts on that, please let me know in the comments or social media!

2 comments:

  1. Love macarons at weddings, showers or really just any time! Thanks for sharing the link to the recipe. One idea for packaging would just be to not, and have them out as a "dessert bar" of sorts later in the night. Make a macaron tree or have a tiered display using cake plates of various heights. People can take one and eat it right there or you can offer paper cookie/pastry bags (maybe with your monogram or a cute wedding phrase) to take one or two to go!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I thought about not wrapping them and that would probably be the best idea. There would be no extra waste and the guests could just eat them right where they are. Thank you for your insights! :)

      Delete

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan