Slider

MY WISH LIST FOR THIS CHRISTMAS (AND WHY YOU SHOULD WRITE ONE TOO)

22/11/2016


I am such a Christmas person. I’ve been listening to Christmas songs, buying presents, and drinking mulled wine for almost a month now, I think. I actually bought this year’s first Christmas present in July already…


Every year I write to Santa. As kids, me and my sister used to leave the letters in our childhood home’s front hall and then an elf (later it came out it was mom or dad, what a disappointment) would come and take the letters to Korvatunturi for Santa to read. Nowadays I just send the letter to my mom via email or Facebook. Not as Christmas-y as before but still useful!

I know what you must be thinking. “She’s 22 and she still writes to Santa? Seriously?” Well, yes. I find that writing for Santa is a great way to make sure my closest family members know what I actually want for Christmas and they can start preparing in time if they want to get presents.  (Writing a list also makes the risk of receiving unwanted presents smaller.)

I personally start asking around people’s Christmas wishes in October already since I want to have enough time to prepare. I also happen to love gift shopping and well, Christmas is my favorite holiday. Anyways, this year I wished for…
- a stack of books, varying from J.K. Rowlings new Harry Potter play to Leigh Bardugo’s Crooked Kingdom
- a new nightgown (I wish for one very year)
- chocolate (obviously)
- Haglöfs backpack (not in pink though as in the pic)
- wrist watch (preferably Daniel Wellington)
- a tray
- Iittala’s kitchenware
- a calendar for 2017

Did you write for Santa? What did you wish for? Let me know in the comments!Joulu on ehdottomasti mun lempparijuhla koko vuodessa. Oon jo kuukauden ajan kuunnellut joululauluja, juonut glögiä ja ostellut lahjoja. Tai jos totta puhutaan, niin ostin tämän vuoden ensimmäisen joululahjan jo heinäkuussa…

Joulupukille kirjoittaminen on yksi mun jouluperinteitä, joista en suostu luopumaan. Lapsina jätettiin siskon kanssa kirjeet aina meidän ulkoeteiseen ja sieltä tonttu kävi hakemassa ne yön aikana (myöhemmin toki kävi ilmi, että se oli äiti tai isi, mikä oli tosi tyhmää). Nykyisin kirjoitan kirjeen tietokoneella ja lähetän sen äidille sähköpostilla tai Facebookissa.

Joku voi siellä miettiä, että tuohan on 22-vuotias, mitä se vielä kirjoittaa Joulupukille? No sitä, että mitä haluan joululahjaksi! Niin yksinkertaiselta kuin se vaikuttaakin, niin mun mielestä Joulupukille kirjoittaminen on hyödyllinen tapa varmistaa, että perheenjäsenet tietävät, mitä mä ihan oikeasti haluan lahjaksi. Lista on helppo antaa äidille, joka voi sitten kertoa esimerkiksi mummolle, mitä minulle voi hankkia. Lisäksi se pienentää riskiä, että saisi lahjoja , joita ei oikeastaan halua. Ja se on se sy, miksi sunkin kannattaa ehdottomasti alkaa kirjoittamaan Joulupukille.

Itse alan jo joskus lokakuussa kyselemään perheenjäseniltä, millaisia lahjatoiveita heillä on. Tykkään joulusta ja tykkään lahjojen ostamisesta, joten mulle joulushoppailu on enemmänkin ilon kuin stressin aihe. Usein pitää jopa hieman toppuutella itseään, että hei, nyt riittää tämä lahjamäärä.

Anyways, tänä vuonna toivoin Joulupukilta…
- Haglöfsin reppua
- rannekelloa
- kasan kirjoja
- suklaata
- yöpuvun
- matalareunaisen tarjottimen
- Iittalan Kastehelmi-astioita
- seinäkalenterin.

Kirjoitetaanko teillä Joulupukille? Jos kirjoitetaan, niin mitä toivoit? Kerro kommenteissa.

(ps. Saako jo toivottaa hyvää joulua?)

No comments:

Post a comment

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan