Slider

WHAT I STUDY AND WHY

16/10/2015


Tajusin, etten ole kirjottanut teille oikein mitään itse opiskelusta täällä Amerikassa! Täältä siis pesee round up mun tän hetkisistä kursseista ja fiiliksiä niiden suhteen.


News Reporting and Writing

En erityisemmin odottanu uutiskirjottamisen jatkokurssia, koska se ei ollu mun osa mun alkuperäisiä valintoja. Lukuvuoden alussa huomasin kuitenkin viihtyväni tolla kurssilla luultavasti siksi, että huomasin olevani aika hyvä siinä. Vaikka kurssin pitäis olla jatkotasoa, niin me lähdettiin liikkeelle 150 sanan uutisen kirjoittamisella. Sen jälkeen ollaan tehty juttuja muun muassa rasismista ja motivaatiopuhujan vierailusta kampuksella.

Multimedia Journalism

Tää kurssi on ehkä suurin pettymys tähän mennessä. Sisältö on täysin sama kuin vuosi sitten Suomessa suorittamassani monimediajournalismin kurssissa. Mutta omapa oli vikani, kun en lukenut kurssikuvauksia tarkemmin. Asia on tuttua ja helppoa, mut tehtäviä on ihan sairaan paljon. Kaikesta huolimatta viihdyn täälläkin ihan hyvin.

Patterns in Film and Lit

Tai vampyyrikurssi, niin kuin mä sitä kutsun. Mun ainoa kurssi, joka ei käsittele journalismia, käsittelee vampyyreja. Me katotaan vampyyrileffoja, luetaan Dracula ja kasa novelleja ja kirjotetaan kolmen sivun essee loppukokeena. Tää on ehdottomasti mun lempparikurssi ihan jo aiheenkin kannalta. Lisäksi opettaja on symppis vanha puolalainen professori, ja niin innoissaan kurssista, että aiheista innostuu ihan jo vaan senkin innostuksen takia.

Feature Writing

Neljästä kurssista haastavin on tässä. Feature writing on pitkien, ei niin uutismaisten juttujen kirjoittamista ja sitä varten on opeteltava ihan kokonaan uudenlainen tapa kirjoittaa. Ensimmäinen juttu, joka kirjotettiin oli uutismainen feature-artikkeli, eli siis valotettin taustaa jonkun uutisilmiön takana. Tällä hetkellä on menossa henkilöjutun kirjottaminen. Tykkään tästä kurssista, mutta haastetta siinä riittää ehdottomasti!

Mulla oli viidentenä kurssina toinen kirjallisuuden kurssi, joka käsitteli Hemingwayta ja McCarthya. Ekalla viikolla päätin kuitenkin, että neljässä on ihan tarpeeks tekemistä ja pudotin Hemingwayn pois. Kursseilla meno on vähän samanlaista kuin Suomessa lukiossa. Opettajat odottaa, että lukuläksyt on luettu ja pieniä kokeita on joka viikko. Alussa työmäärään piti vähän totutella, mutta sitku opiskeluun pääsi taas kunnolla kiinni, niin se alkoi sujua aika helposti. Listoja tekemällä ja aikatauluttamalla näistäki jutuista selviää.

Ihanaa viikonloppua sulle!

No comments:

Post a Comment

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan