Slider

WET WEEKEND IN WASHINGTON D.C. PT. 2

11/10/2015


Loput kuvat Washingtonin reissulta tulee tässä! Nämä keskittyy aika paljon tonne National Mallin suuntaan, josta kaikki Washingtonin kuuluisimmat nähtävyydet löytyy. Capitol Hill, Washingotn Monument ja Lincoln Memorial on siis kaikki yhdessä puistossa, mutta Capitol Hilliltä kävelee lähes tunnin Lincoln Memorialille. Ja se me tehtiin sunnuntaina, koska se oli reissun ainoa päivä, jolloin ei satanut vettä. photo thewhitehouse_zpsdvqe8fem.jpg

Lauantaina käytiin katsomassa Valkoista Taloa, joka oli pienempi kuin odotin. Muutamien selfieiden jälkeen jatkettiin matkaa Holokausti-museoon, jota oli netissä kehuttu todella paljon. Museossa vierähti kokonainen iltapäivä ja oltiin kierroksen jälkeen väsyneitä sekä henkisesti että fyysisesti. Eurooppalaiselle, joka on opiskellut historiansa, museo ei antanut kovinkaan paljon uutta infoa, mutta kierros oli ehdottomasti tunteellinen kokemus. Museo on ilmainen, joten suosittelen ehdottomasti käymään siellä ja varaamaan jonkin verran aikaa näyttelyn kiertämiseen, jos historia kiinnostaa.

 photo georgetown1_zpsq1qqpstq.jpg

Museon jälkeen otettiin taksi Georgetowniin, josta muodostui varmasti meidän molempien lempparikaupunginosa. Syötiin jälleen kerran italialaisessa ravintolassa hyvää ruokaa, jonka jälkeen paineltiin hotellille nukkumaan. Käveltiin lauantainakin yli 10 kilometriä, vaikka päivään kuului vaan aamupalapaikkaan kävely, Valkoinen talo, Washington Monument ja Holokausti-museo. Onneks oli Nike Freet mukana!

 photo dc6_zps5lk66hdy.jpg  photo capitolhill1_zps6ujjtwmw.jpg  photo dc7_zpsue4zwyu7.jpg

Sunnuntai alkoi pettymyksellä, koska tajuttiin, että Capitol Hill on remontissa. Ei siis saatu kummoisia kuvia sieltä, mutta jonkunlaiset turistiposeeraukset oli kuitenkin pakko ikuistaa. Sunnuntai oli myös muuten ainoa päivä, kun lämpötila kohosi jonnekin +15 asteen tuntumaan.

 photo dc5_zpsguydfepf.jpg

Tästä Toisen Maailmansodan muistomerkistä en tiennyt etukäteen yhtään mitään, mutta onhan se todella kaunis ja kuvauksellinen. Ja Amerikassa kun ollaan, niin muistomerkissä löytyvässä laatassa lukee World War II 1941-1945.

 photo dc4_zps5giuqjqg.jpg  photo dc2_zpsznhu5158.jpg

Nähtävyyskierros päättyi sunnuntaina Lincoln Memorialille ja Vietnamin sodan veteraanien muistomerkille. Siitä jatkettiin vielä jälleen kerran Georgetowniin tekemään vikat shoppailut ja syömään, ennen lentokentälle suuntaamista.

Washington oli ihana kokemus ja sunnuntaina tuntui siltä, etten olisi halunnut lähteä takaisin Statesboroon, Toivon tosissani, että pääsen tonne vielä uudestaan joskus! Washingtoniin liittyvät postaukset eivät kuitenkaan lopu tähän, sillä ens viikolla on tulossa vielä muutama ravintolavinkki! Rentoa sunnuntaita sulle. :-)

No comments:

Post a Comment

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan