Slider

AJATUKSIA AMERIKASTA 2.0

09/10/2015


Ensimmäinen Ajatuksia Amerikasta -postaus oli niin suosittu, että ajattelin jakaa näitä kummallisia "Vain Jenkkilässä" -juttuja lisää. Niitä nimittäin kertyy edelleen, kun amerikkalaiseen kulttuuriin pääsee enemmän sisälle."Hi, how are you?"

Amerikkalaiset vaihtavat litanian kohteliaisuuksia tavatessaan toisensa. Niiden ei tarvitse edes pysähtyä juttelemaan, koska useimmiten ihmiset puhuvat samaan aikaan ja toistensa päälle samat asiat. Oikeastaan sillä ei edes ole mitään väliä, koska kaikki tietää, miten se litania menee. "Hi, how are you?" "Hi, I'm good. And you?" "I'm good." Ja sitten matka jatkuu. Kun joku kysyy sulta, että mitä kuuluu, niin se ei täällä tarkoita, että sun pitäs oikeasti kertoa, mitä kuuluu. Oikeaoppinen vastaus on "I'm fine" tai "I'm good".

"Employees must wash hands before returning to work"

Jokaisen ravintolan vessassa on kyltti, jossa lukee tuo yllä mainittu lause. Ihan jokaisessa, jopa koulun ruokalassa. Se aihettaa mun huonolla huumorilla naurun tyrskähdyksiä, koska hei haloo, eihän me muut (kuin työntekijät) pestä käsiä ikinä... Toisaalta se laittaa myös miettimään, että kuinka paljon työntekijöihin ja niiden henkilökohtaiseen hygieniaan täällä oikein luotetaan, kun jokaisessa vessassa toi kyltti tosiaan on.

 photo ajatuksiamerikasta23_zpsmvihyi3a.jpg

"Where is your shirt from?"

Jos Suomessa ollaan opetustilanteessa varsin epävirallisia, niin täällä se on viety uudelle tasolle. Välillä jopa niin kauas, että mulla on sellanen olo, että amerikkalaiset opiskelijat vois edes yrittää kunnioittaa opettajiaan vähän enemmän. Yhdellä luennolla viime viikolla tyttö keskeytti opettajan kysyäkseen, mistä opettaja olikaan ostanut paitansa, koska se on niin kivannäköinen.

 photo ajatuksiaamerikasta22_zpskjeqyapq.jpg

"The Statesboro outfit"

Sorority-tytöillä on meidän yliopistossa oma tyylikirjansa. Tyylikkääseen Statesboro-lookiin kuuluu järkyttävän iso ja ruma miesten t-paita (mitä isompi sitä parempi), pikkuruiset urheilushortsit, jotka pilkistää ihan vähän ylisuuren t-paidan alta ja Niken lenkkarit. Siihen yhdistetään yleensä reppu tai joissain (hassunnäköisissä) tapauksissa designer-laukku. Oikeesti, tytöt pukeutuu täällä näin. Ja se nähdään tyylikkäänä.

Sellasta tällä kertaa. Meitsi suuntaa tästä vaihteeksi kouluhommien pariin, niitä kun tuntuu olevan sellanen ehtymätön varasto. Ihanaa perjantaita ja viikonloppua sulle!

No comments:

Post a Comment

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan