Slider

FIRST WEEK IN THE US

16/08/2015


Ensimmäinen viikko Yhdysvalloissa alkaa olla lopuillaan! Tähän vois löpistä taas siitä, miten nopeesti aika oikeesti kuuluukaan. Vastahan oli kesäkuun alku ja mietin, että vaihdon alkamiseen on vielä ikuisuus. Mutta, täällä ollaan ja kaikki on enemmän (ja toisaalta myös vähän vähemmän) hyvin.


Maanataina matka kohti Jenkkejä alkoi hieman 12 jälkeen päivällä, kun lähdettiin ajelemaan kohti Helsinki-Vantaata. Mulla oli saattamassa kokonainen lössi porukkaa: sisko, isi ja poikaystävä. Fiilis oli ihan epätodellinen, koska oon halunnut opiskelemaan Amerikkaan 13-vuotiaasta lähtien!

Lensin ensin Helsingistä Tukholmaan, missä kahden tunnin vaihto sujui ihan sairaan nopeesti. Tukholman kentällä naputtelin itelleni lentolipun kotiin, joten mulla on jo kotiintulopäiväkin tiedossa. Tukholmasta jatkoin Norwegianin lennolla New Yorkiin ja se oli elämäni pisin lento kahdella tapaa. En oo koskaan ennen lentänyt niin kauaa ja toisaalta lentokoneessa oli ihan sairaan kylmä. Paluulennolle laitan enemmän päälle.

Nykissä vietin 12 kiduttavan pitkää tuntia, joista muutama ensimmäinen kului lentokenttämuodollisuuksissa ja loput kymmenen penkillä torkkuen. Siinä vaiheessa olin ihan kypsä ja valmis luovuttamaan, koska väsytti niin paljon. Onneksi poikaystävän kannustusviestit nosti vähän mielialaa. Jatkolennon Savannahiin piti lähteä kahdeksan aikaan aamulla, mutta se oli lopulta huonon sään vuoksi yli kaksi tuntia myöhässä. Savannahiin pääsin siis joskus puolen päivän aikaan tiistaina. 

Savannahin kenttä on varmaan maailman suloisin! Se on pieni ja kodikas, jos sitä sanaa voi käyttää lentokentästä. Portteja on alle 20 ja terminaaleja yksi, joten minkäännäköstä eksymisvaaraa ei ollut. Kahden vuorokauden lentokoneissa palelemisen jälkeen Savannahin +33 astetta oli paljon. Mut koska Suomessa ei paljon kesää ollut, se ei paljon haitannut. Savannahista meni vielä vajaa tunti autolla kampukselle. Sain avaimet mun huoneeseen ja mut jätettiin dorm roomin luokse.

Mulla on tanskalainen kämppis Nadia, joka on tosi mukava ja jonka kanssa on aika varmasti tosi helppo asua. Me jaetaan kylpyhuone, mutta molemmilla on omat huoneet. Keittiön meidän kanssa jakaa kaksi amerikkalaista opiskelijaa. Ekana iltana käytiin vajaan kymmenen hengen vaihtariporukalla päivällisellä ja sillä porukalla ollaan hengattu koko viikko. Mukana on yks ruotsalainen, kolme tanskalaista, yks ranskalainen, yks norjalainen ja kaks saksalaista. (Vitsailtiin, että meillä on kyllä sellanen valkoisten eurooppalaisten lössi...)


Orientaatio alko keskiviikkona kahdeksalta aamulla, mutta mulla tai jet lag vaikuttaa ja olin hereillä jo joskus 05.30. Suomessa kello ois ollu silloin jo yli puolen päivän. Ensimmäinen päivä oli ihan sairaan pitkä, kahdeksasta kahdeksaan ja uutta informaatiota tuli tosi paljon. Päivä istuttiin auditoriossa kuuntelemassa luentoja ja iltapäivällä päästiin Walmartiin ostamaan tavaraa meidän dorm roomiin. Sama kaava toistui torstaina, mutta päivä oli vähän lyhyempi. 

Perjantaina orientaatio loppui jo kolmen aikaa iltapäivällä. Käytiin syömässä, hengattiin Starbucksissa, käytiin kiertelemässä yliopiston valtavassa kaupassa ja illalla mentiin yhden meidän tutorin luokse istumaan iltaa. Lähdettiin kuitenkin Nadian kanssa kotiin jo joskus yhdentoista aikaan, kun muut lähti baariin. Tiedettiin, että tänään (tai siis Suomessa eilen) on uudet bileet, joihin haluttiin, joten ei ollut järkeä bilettää yömyöhään. Lisäksi orientaatio jatkui lauantaina yhdeksältä aamulla.

Lauantaina aamulla mua odotti ikävä yllätys, kun heräsin kuumeiseen oloon joskus seitsemän aikaan. Nadian on ollut flunssassa koko viikon ja nyt mulla on se sama, Mentiin kuitenkin tunnollisesti orientaatioon yhdeksäksi, mutta kun kävi selväksi, että se oli suunnattu transfer-opiskelijoille ja meille oli jo kerrottu kaikki ne asiat, me hiivittiin porukalla tunnin jälkeen salista pois ja lähdettiin uimaan. Meidän dormin pihapiirissä on oma uima-allas. Siellä vietettiin aikaa muutama tunti, otettiin aurinkoa ja uitiin. 


Lounaan jälkeen mä olin ihan puhki ja tunsin, että kuume nousee. Iltapäivällä nukuin neljä tuntia, skypetin sekä perheen että poikaystävän kanssa ja nyt oon tässä. Kello on täällä 20.41, Suomessa se on 3.41. Päätin suosiolla jättää bileet väliin ja yrittää saada tämän flunssan katoamaan, ennen kuin koulu alkaa maanantaina. Kirjottelen myöhemmin lisää kurssivalinnoista ja koulusta, nyt aion laittaa pään tyynyyn.

Ihanaa viikonloppua sulle. :-)

2 comments:

 1. Mahtavaa. Nyt se sun "reissus" alko ja pääsee itsekkin seuraileen sitä. :)

  Ps. parane pian!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kivaa, että jaksat seurata. Ja kiitos! :)

   Delete

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan