Slider

3 MAHTAVAA KIRJAA KESÄLUKEMISEKSI

27/06/2015


Olen lukenut viime aikoina aivan hirveitä määriä. Myönnän, että liikunnan määrä on vähentynyt huomattavasti, koska olen viettänyt niin monta tuntia nenä kiinni kirjassa. Se ei kuitenkaan haittaa, koska lukemani kirjat ovat olleet pääsääntöisesti hyviä ja olen nauttinut jokaisen lukemisesta ainakin jonkin verran. Mukaan mahtuu myös oikeita helmiä, joista aion kertoa teille nyt!


Gayle Forman: Jos vielä jään
Jos vielä jään on yhden päivän romaani. Sillä on pituutta vain noin 200 sivua ja siinä käsitellään siis vain yhtä vuorokautta. Päähenkilö 17-vuotias Mia joutuu eräänä talviaamuna onnettomuuteen, jossa hänen koko perheensä kuolee ja hän ainoana selviytyy. Mia kiidätetään sairaalaan, missä hän seuraa omaa kamppailuaan kehonsa ulkopuolelta. Koskettava tarina kertoo perheen tärkeydestä, ensirakkaudesta ja osittain myös itsenäistymisestä ja kasvamisesta. Kirjaa lukiessani itkin muutamassa kohdassa ja elokuva jos mikä olikin oikea tear fest... Suosittelen!

Rick Riordan: Percy Jackson ja Salamavaras
Olin kuullut Percy Jacksonista jo aiemmin ja hiplannut kirjoja kirjakaupassa, mutta jostain syystä en koskaan tarttunut niihin. Kateltuani muutaman kirjavlogin (kyllä, niitäkin on olemassa ja mä en tiennyt sitä...), päätin Helsingin reissulla Akateemisessa, että nyt mä ne ostan. Ostin kaksi ensimmäistä osaa ja ensimmäinen on nyt luettu. Tarina kertoo 12-vuotiaasta Percystä, jolla on lukihäiriö ja ADHD. Percy on potkittu ulos kuudesta koulusta käytöshäiriöiden takia, kunnes hän kuulee olevansa puolijumala, ihmisen ja antiikin kreikan mytologisen jumalan poika. Totuuden paljastuttua Percy menee Puoliveristen leirille (Camp Half-Blood, en oo varma miten tämä on kirjoissa suomennettu), missä hän oppii muun muassa taistelutaitoja. Kuten arvata saattaa, Percy joutuu elämänsä seikkailuun, jossa Antiikin jumalat eivät olekaan mytologiaa ja hänen kohtalonsa on ennustanut Oraakkeli.

Rainbow Rowell: Fangirl
Fangirl kertoo juuri collegen aloittaneesta Cathista, joka fanittaa Simon Snowta. Simon Snow on kuvitteellisen kirjasarjan päähenkilö, ja hänen fanittamisensa on autanut Cathin ja hänen kaksoisiskonsa Wrenin selviämään heidän äitinsä lähdöstä. Collegessa Wren on jo alkanut kasvaa ulos fandomista, mutta Cath lukee kirjoja edelleen ja kirjoittaa oma fan fictioniaan. Cathilla on collegessa hapan huonekaveri, jonka hurmaava poikaystävä on aina paikalla, kirjoittamisen professori, jonka mielestä fan fiction on sivistyneen maailma päätepiste ja kurssikaveri, joka haluaisi puhua pelkästään sanoista. Cathin on kysyttävä itseltään, onko hän valmis päästämään irti Simon Snowsta ja pystyykö hän siihen? Mulla on Fangirl vielä kesken, mutta tähän mennessä vaikuttaa lupaavalta!

Kirjoitan säännöllisen epäsäännöllisesti myös kirjablogia, joten jos kaipaat lisää lukuvinkkejä, suuntaa tänne!

Mitä te luette kesällä?

No comments:

Post a Comment

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan