Slider

NÄISTÄ EN LUOVU: 3 ASIAA

25/04/2015


Sain inspiraatiota tähän postaukseen - tadaa - Helsingin Sanomien henkilöjuttujen pohjalta. Niiden yhteydessä on joskus "Näistä en luovu" -niminen faktalaatikko, joissa haastateltava lyhyesti kertoo kolme asiaa, joita ilman ei voi elää. Omat asiani eivät ole kovinkaan kummallisia, mutta kylläpä niiden keksimiseen meni kauan aikaa! Yritin keksiä asioita, jotka ei ole itsestäänselvyyksiä, kuten perhe ja ystävät. Älkää siis ihmetelkö rakkaat, ootte tärkeitä mulle vaikka ette listassa olekaan!Unelmien jahtaaminen
Mulle on aina ollut tärkeää, että saan tehdä ja mennä niin kuin haluan. Vanhemmat eivät ole koskaan suuremmin rajoittaneet mun tekemisiä, koska olin aika kiltti lapsi. Luottamus on ollu molemminpuolista ja mulla on ollut muun muassa mahdollisuus perustaa oma sirkusryhmä 17-vuotiaana ja myydä meidän keikkoja, hankkia ensimmäinen työpaikka jo ennen kuin olin 15, tehdä töitä lukion aikana... Halusin olla toimittaja jo joskus yläasteella. Luin paljon, tykkäsin äikästä ja sama meno jatkui koko mun peruskoulun ja lukioaikojen läpi. Lukion jälkeen päätin muuttaa Jyväskylään, vaikka poikaystävä jäi kotipaikkakunnalle. Toimittajan ammatti oli mun unelma ja mä oon tällä hetkellä menossa kovaa vauhtia kohti saavutettua unelmaa.Se tuntuu todella hyvältä.

Ruoka
Mulla on omassa päässäni ristiriitanen suhde ruokaan. Viimeksi tällä viikolla istuin mun työpöydän ääressä töissä ja tuijotin munkkia. Paikallisessa leipomossa tehtyä herkullisennäköistä munkkia, jossa oli omenahillotäyte. Mietin, että syönkö tuon vai en. Toisaalta päässä liikkui ajatukset levenevistä reisistä ja viikkojen liikkumattomuudesta, toisaalta sokerinhimo ja hällä väliä -asenne. On mullakin joskus oikeus nauttia herkuista. Mä rakastan ruokaa. Ruoka on hyvää. Ja tykkään leipomisestakin. Mutta jotenkin mun aivoihin on pesiytynyt ajatusmalli, jonka takia joskus syöminen aiheuttaa huonoa fiilistä jälkikäteen. Silti, söin munkin. Ja oli muuten sairaan hyvää.

Kirjat
Kirjat on mulle tapa rentoutua ja toisaalta myös tapa käsitellä omia ajatuksia. Kirjojen maailmaan mun on joskus niin helppo uppoutua, että arkielämästä ei yksinkertaisesti tahdo tulla mitään. Ajatukset pyörii tarinassa ja hahmoissa keskellä työpäivääkin. Viimeisin tällainen kokemus on kahden viime viikon ajalta, kun oon ahminut Sarah Maasin Throne of Glass -trilogiaa aina kun mulla on ollut aikaa. Saatan lukea puoli kahteen saakka yöllä, vaikka seuraavana aamuna pitää mennä töihin. Viime aikoina oon myös lukenut hämmentävän paljon kirjoja, joita lukiessa oon vaan itkenyt kotona. David Nichollsin Sinä päivänä ja Veronica Rothin Allegiant osoittautu molemmat loppuratkaisuiltaan tosi yllättäviksi. Tällä hetkellä ois enää yksi kirja luettavana opintoja varten, jes!

Millaisista asioista sinä et pysty luopumaan?

No comments:

Post a Comment

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan