Slider

HAASTATTELUSSA: MATKABLOGGAAJA MAIJA IKONEN

09/03/2015


Ensimmäistä kertaa blogini historiassa ääneen pääsee joku muu kuin minä itse! Samalla pääsen vähän tuomaan mun työ(koulu)kuvioita lähemmäs blogia. Suoritan tällä hetkellä yliopistolla ulkomaan journalismiin keskittyvää kurssia ja mun aiheena on Malediivit. Kohteena Malediivit on aika sellanen "once in a lifetime" -tyyppinen häämatkakohde, mutta nykyään sinne pääsee myös reppureissaajalle sopivalla budjetilla. Kirjoitin aiheesta jutun kurssia varten, mutta päätin julkaista osia haastattelusta myös täällä blogissa.


Maijan Irtiotto blogiin pääset tutustumaan tästä. Toivottavasti nautit haastattelusta ja kerro ihmeessä kommenteissa, haluaisitko nähdä lisää tällaisia postauksia!

Alotetaan ihan perusjutuilla: kerro kuka olet, mistä tulet ja mitä teet.

Olen Maija Ikonen, 28-vuotias koiranomistaja Helsingistä. Työskentelen SBS Discovery Radiolla luovana päällikkönä.

Blogisi nimi on Irtiotto. Mistä se tulee?

Päätimme avopuolisoni kanssa ottaa irtioton meidän normaalista arjesta ja viettää yhden talven kaukana Suomesta. Halusin kirjoittaa blogia reissusta, jotta ystävät ja perheenjäsenet pääsevät nauttimaan matkasta myös.

Miksi päätit lähteä reissaamaan ja kuinka kauan olit reissussa?

Olen lukiosta valmistumisen jälkeen eli melkein kymmenen vuotta tehnyt taukoamatta töitä. Pidempiä lomia tai opiskeluvuosia ei ole ollut, joten nyt oli aika tutustua omaan sielunmaisemaan ja elämään hieman eri näkökulmasta. Meillä ei myöskään ole pieniä lapsia, eikä taloudellisia rasitteita, joten reissuun oli helppoa lähteä. Matkustettiin yhteensä 4,5 kuukautta.

Mikä oli hienoin paikka, jossa kävit matkan aikana?

On vaikea valita hienointa paikkaa, mutta upeimmat rannat olivat Malediiveillä, kaunein luonto Fidzillä ja parasta ruokaa Sri Lankalla.

Miten päädyit Malediiveille ja millainen ennakkokäsitys sinulla oli saarista?

Malediivit on aina kuulostanut paratiisille, ehkä jopa saavuttamattomalle sellaiselle. Malediivit oli sopivasti meidän matkan varrella, joten päätimme toteuttaa haaveemme ja viettää siellä kahdeksan päivää.

Ennakkokäsitykseni mukaan kenelläkään normaalituloisella ei ole mahdolisuutta siellä lomailla. Malediivit on tunnettu häämatkakohde ja monet tekevät sinne once in a lifetime -reissuja. Ajattelin, että Malediiveillä on vain kalliita resortteja.

Kerro ainakin yksi asia, joka Malediiveilla käydessä ainakin kannattaa tehdä.

Kannattaa käydä snorklaamassa, jos sukeltaminen hirvittää. Ihan rantavesissä näkeää uskomatonta väriloistoa. Korallit ja kalat ovat mykistäviä! Olo on kuin laittaisi pään akvaarioon. Näimme jopa pienen hain ihan rannassa. 

Kannattaa myös ennakkoluulottomasti tutustua paikallisiin ja heidän kulttuuriin. Pääsimme paikallisen perheen luokse lounastamaan ja kokemus oli unohtumaton. Perhe suhtautui meihin uteliaasti ja erittäin lämpimästi.

Mitä reissu opetti sinulle?

Reissu opetti, että kaikesta selviää. Sain valtavasti lisää henkistä kapasiteettiä kestää vastoinkäymiset.

Minkälaisia neuvoja antaisit irtiottoa harkitsevalle?

Aloita säästäminen ja valmistelu ajoissa. Ja ota matkavakuutus, joka auttaa tiukassa paikassa! Ole rohkea, älä mieti liikaa - lähde!

No comments:

Post a Comment

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan