Slider

HERKULLISET (JA TERVEELLISET) VADELMAMUFFINIT

01/02/2015

 photo vadelmamuffinit3_zps286c8c96.jpg

Selailin lauantaina muutamia blogeja, joissa en ole pitkään aikaan muistanut käydä ja #FITGIRLCODEssa sattui vastaan terveellisten vadelmamuffinien ohje. Neljän viikon herkkulakon jälkeen muffinit näytti aika vastustamattomilta ja päätin pyöräyttää ne saman tien valmiiksi. Niistä tulikin (alun epäilyjen jälkeen) aika hyviä!


Taikina jäi ainakin itselläni ekaksi tosi löysäksi, joten lisäilin kuivia aineita joukkoon. Korvasin myös alkuperäisen ohjeen stevian hunajalla, koska en halunnut ostaa jälleen yhtä makeutusainetta kotiin, koska sitä ei kuitenkaan meidän taloudessa kulu. Maitoa suosittelisin käyttämään ehkäpä sen 2dl myös, jottei taikina ole ihan löllöä. Ja protskujauhehan ei ole pakollista! Itse sain taikinasta aikaiseksi 24 muffinia. Vaikka aineita on paljon, niin resepti on superhelppo: aineet vaan sekasin, muffinivuokiin ja uuniin!

 photo vadelmamuffinit1_zpsb0fd2704.jpg

Vadelmamuffineihin tarvitset...

n. 3 dl kaurahiutaleita
2 rkl vanilja proteiinijauhetta
1 dl kookoshiutaleita
2 rkl hunajaa (tai steviaa)
3 kananmunaa
3 munanvalkuaista
2-3 dl maitoa
3 banaania
200g vadelmia

1. Sekoita kulhossa kananmunat, munanvalkuaiset, maito ja banaani. Saat seoksen tasaiseksi helpoiten sauvasekoittimella. Lisää sekaan hunaja.

2. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. 

3. Yhdistä muna-maito-baanani -mössö ja kuivat aineet ja sekoita. Lisää vadelmat ja sekoita jälleen.

4. Annostele muffinssivuokiin ja paista esilämmitetyssä uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Ennen paistamista päälle voi lisätä muutaman vadelman tai kaurahiutaleita. Paistamisen jälkeen muffinien päälle voi ripotella vaikkapa taikinaankin meneviä kookoshiutaleita.

Kokeilitteko? Tuliko hyviä?

No comments:

Post a Comment

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan