Slider

VAIHTO: MISSÄ MENNÄÄN?

07/01/2015


Vaihtoon lähtemiseen on vielä aikaa yli puoli vuotta, mutta jo nyt rahaa on mennyt ihan sievoisia summia (kielitesti on järjettömän kallis!). Totuushan on, että vaihto-opiskelu ei ole halpaa, vaikka suomalaisena vaihtarina useimmat onkin vapautettuja kohdemaan lukukausimaksuista.


Lähdön valmistelut on jo ihan täydessä vauhdissa! Oon ilmottautunut kahteen kielitestiin, passin uusiminen on vireillä ja ISEP:ille lähetettävä hakemuskin on työn alla. Paljastan ainakin muutaman mun hakukohteen täällä blogin puolella, kun hakemus on kokonaan valmis ja toki sitten haun tuloksen, kun tiedän minnepäin maata olen menossa. 

Viime aikoina olen tutustunut Yhdysvaltojen yliopistotarjontaan ihan urakalla ja mulla on kasassa jo kahdeksan yliopiston lista, joihin meinaan hakemuksen laittaa menemään. Kaksi viimeistä vaihtoehtoa on siis vielä valitsematta, eikä yliopistot ole vielä mulla paremmuusjärjestyksessäkään. Kursseja ettiessäni oon muutamasta yliopistosta katsonut, mitä maksaisi opiskella siellä ihan "oikeasti" ja aika hurjiahan ne summat on, huhhuh.

Seuraavana listalla olisi ehdottomasti apurahahakemuksen tekeminen. Aion anoa apurahaa lentoihin, koska ne tulevat varmasti maksamaan sijoitusmaksun ohella kaikkein eniten koko lystistä. Nyt jo vähän jännittää koko lähteminen, mutta samalla mietin kaikkia niitä hienoja paikkoja, joihin mun on mahdollista päästä ton lukukauden aikana. Elä hetkessä on ihan hieno filosofia, mutta jeez en malttais odottaa!

Onko joku muu lähdössä ulkomaille opiskelemaan vuoden sisään?

2 comments:

  1. Just juttelin muutaman yhdysvaltalaisen kanssa, jotka on täällä Englannissa olleet nyt vaihdossa ja järkytyksekseni he maksavat vaihtovuotensa aikanakin täysiä lukumaksuja kotimaahan, vaikka sieltä päästä ei sinä aikana tueta millään lailla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhoh, siihenhän menee ihan järkyttävät määrät rahaa. Kyllä me suomalaiset ollaan vaan niin etuoikeutettuja tän ilmasen koulutuksen kanssa!

      Delete

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan