Slider

6 VINKKIÄ YLIOPISTO-OPISKELIJALLE

05/01/2015


Akateeminen elämä on ihanan vapaata verrattuna kaikkeen aiempaan koulunkäyntiin. Ajattelin siis vetää yhteen muutamia neuvoja teille, jotka kamppailette yliopistoelämän keskellä, miten kaikkeen siihen vapauteen ja sen mukana tulevaan vastuuseen sopeutuu!1. Aseta tavoitteita

Ota tavoitteeksi suorittaa ainakin ne Kelalle vaaditut 55 opintopistettä vuoden aikana, jotta opintotuki kilahtaa tilille joka kuukausi. Parempi olisi vielä saada suoritetuksi ne viisi ylimääräistä pistettä (eli 60 vuodessa, 30 lukukaudessa), niin tutkinnon suorittamisaika pysyy kasassa. Lukukauden aikana aseta pienempiä tavoitteita, esimerkiksi saada kaksi itsenäistä kurssia tehdyksi.

2. Herää arkenakin ajoissa

Vapaapäivät voi sattua keskelle viikkoa tai maanantait ja perjantait olla vapaita. Maanantaisin etenkin kannattaa kuitenkin herätä ajoissa normaaliin aikaan, jotta viikonlopun ja arjen välillä olisi ero. Trust me, kunnollinen rytmi helpottaa (opiskelija)elämää ihan huomattavasti.

3. Tutustu ihmisiin

Yliopistolla oman pääaineen ihmiset on ne, joiden kanssa vietät varmasti eniten aikaa. Tutustu ainakin niihin tyyppeihin kunnolla, joudut kattelemaan niitä enemmän tai vähemmän seuraavat viisi vuotta. Mutta, myös sivuaineen ryhmistä voi löytää kivoja ihmisiä, joilla on vähän erilainen näkemys asioista, koska niiden pääainekin voi olla eri kuin sun.

4. Anna yliopistolle aikaa

Älä masennu, jos kahden ensimmäisen viikon aikana ei vielä oma ala tunnu nappaavan. Perusopinnot on yleensä teoreettisia ja maistuu aika paljon puulta. Aineopinnoissa alkaa oikeasti vasta paljastua, mistä se sun opiskeluala oikeen koostuukaan. Anna yliopistolle aikaa ainakin se puoli vuotta ja päätä sitten, mitä mieltä olet.

5. Opettele hallitsemaan stressiä

...koska sitä tulee olemaan! Joudut aikatauluttamaan itse esseiden tekemistä, lukemista, ryhmätöitä... Ja palautuspäivät on usein samassa sumpussa. Opettele ennakoimaan ja aloita tehtävien tekeminen ajoissa, niin tylsälle kuin se kuulostaakin. Hanki kalenteri ja käytä sitä. Kirjoita tekemättömät asiat listoiksi ja vedä niitä yli sitä mukaa, kun ne valmistuvat. Kun viimeinen asia on vedetty yli, lupaan, että fiilis on hyvä!

6.  Nauti

Missään muussa elämänvaiheessa et voi hengata tiistaipäivää yöpuvussa, katsoa sarjoja Netflixistä kahtatoistatuntia putkeen ja elää banaaneilla ja teellä kuin opiskeluaikana. Nauti vapaudesta täysillä!

1 comment:

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan