Slider

ENSIMMÄINEN PÄIVÄNI VERKKOTOIMITTAJANA

28/12/2014

 photo verkkotoimittaja_zps980fbd9f.jpg

Vietin tapaninpäivän töissä ja ensimmäistä kertaa verkkotoimittajana. Seuraavassa ilmenee millanen meininki pyhäpäivänä on maakuntalehden toimituksessa. Aika hiljasta oli...07.40 Herätyskello soi. Edellisenä iltana ei tullut uni, mutta nyt väsyttää. Tyypillistä. Painan torkkua. Vielä 10 minuuttia, pliis.

07.58 Herään uudestaan ilman kelloa. Mitä hittoa? Ehkä se torkku ei sittenkään mennyt päälle. Hetki vielä, väsyttää niin paljon.

08.01 Pakko nousta ylös. Onneksi pesin hiukset illalla, ettei tarvi mennä enää suihkuun. Pesen ja rasvaan naaman, vedän vaatteet päälle ja suuntaan alakertaan aamupalalle.

08.15 Omnom, jääkaapissa on kalaa. Teen itselleni lohiruisleivän ja nappaan jääkaapista vadelmajugurtin. Tää saa nyt riittää, ei pysty enempään.

08.30 Haen kellarista porkkana- ja perunalaatikkoa ja rosollia. Pakkaan eväät päivää varten.

08.42 Käyn yläkerrassa vielä pesemässä hampaat ja totean, etten jaksa meikata tänään. Töissä ei kuitenkaan ole ketään muita vielä viiteen tuntiin, joten ihan sama. Pussaan poikaystävälle heipat ja vedän ulkovaatteet päälle.

08.50 Menikö edes myöhäseksi taas tää lähteminen? Kaasuttelen töihin ja turhaudun jälleen kerran Koriansuoralla köröttelevään kuljettajaan, joka ei osaa ajaa kahdeksaakymppiä.09.00 Kerkesin! Leimaan itseni sisälle toimitukseen ja sytyttelen valoja. Olen ekana ja päivän ainoana paikalla. Tänään on mun ensimmäinen verkkovuoro.

09.02 Käynnistän tietokoneen, vien eväät jääkaappiin ja laitan työpuhelimen lataukseen. Tarkistan sähköposteja, työlistaa ja lehden verkkosivuja. KoSan verkkosivut näyttää vähän ankealta, joten päätän ensimmäisenä tehdä sääjutun kivalla kuvalla.

10.02 Sääjuttu valmiina verkkoon. Ajastan sen muutaman minuutin päähän ja alan kirjoittamaan listaa muista aiheista, joita voin käyttää päivän aikana.

10.05 Pakko selata verkkosivuja vielä lisää, että tiedän mitä on julkaistu. Jännittää osaanko verkkotoimittajan homman, kun en koskaan ennen ole näitä vuoroja tehnyt. Päätän seuraavaksi tsekata tilannehuoneen.

10.10 Soittokierros pelastuslaitokselle ja Kouvolan veteen paljastaa vuotavan vesijohdon Kuusankoskella ja uuden vuodon samalla alueella. Jälkimmäinen vaikuttaa alueen asukkaiden vedensaantiin. Vuoto on kuitenkin vasta havaittu, joten pakko jäädä odottamaan lisätietoja.

10.21 Alan ideoimaan lisää juttuja verkkoon. Tapahtumakalenteria voi ainakin käyttää ja joulumuistiosta voi leikata erilliseksi jutuksi tapaninpäivänä hyödyllisiä tietoja. Mua ainakin mietityttää, että onko ne kaupat auki vai ei, joten tästä voi olla hyötyä muillekin.

10.30 Teen hommia muistion ja tapahtumajutun parissa ja saan ne ajastetuksi ennen yhtätoista. Kirjoitan vielä pienen vinkkauksen kauneimmista joululauluista ja ajastan sen ilmestymään yhden jälkeen iltapäivällä.

11.02 Uusi soitto vesilaitokselle. Juttu hajonneesta vesijohdosta on verkossa kello 11.12. Hyvä minä!

11.30 Ruokaa. Pakko saada ruokaa. Lämmitän juoluruokien jämät ja luen samalla Kodin Kuvalehteä. Otin liikaa rosollia mukaan. No, onpahan huomiseksikin ruokaa. Jälkiruoksi keitän mukillisen teetä.

11.55 Takaisin sorvin ääreen. Tylsää tapaninpäivänä -juttu menee ihan kohta julki, onkohan se hyvä? Kyttään Google Analyticsin kautta tilastoja. Tapahtumakalenteriin tulee liikennettä, jes. Ehkä tää toimii sittenkin.

12.05 Käsittelen muutaman STT:n jutun varalle verkkoon, jos en saa tarpeeksi omaa materiaalia kasaan. Päätän julkaista tsunami-jutun kuitenkin, koska se on isosti esillä myös muualla.

13.35 Yritin saada aikaan juttua joulun sujumisesta Kouvolassa, mutta en löydä poliisin medianumeroa. Tyhmä minä. Vinkkaan aiheesta iltavuorolaiselle, hänellä on näköjään medianumero seinällään. Hups.

13.50 "KooKoo lainaa Cloutierin HIFK:lle". MITÄ? Toi ei ole mun tekemä juttu, mistä se tuli? Ahaa, toisesta lehdestä. Miks en löytänyt tota tietoa itse? Etsin KooKoon tiedotteen niiden nettisivuilta ja teen urheilusivuille valmiiksi lyhyen pätkän aiheesta. Ärsyttää.

14.01 Kirjotan poliisitiedotteesta rattijuopumusjutun valmiiksi ja ajastan sen myös verkkoon. 1,7 promillen humala oikeuttaa julkaisuun myös verkossa. Ja se, että tuntuu olevan vähän hiljasta muutenkin.

14.15 Käyn iltavuorolaisen kanssa läpi, mitä on päivän aikana tullut tehtyä.

14.28 Tahti hiljenee. Mitähän sitten? Omat aiheet on käytetty. Vielä pitäisi iltapäivän vikalle tunnille saada yksi juttu aikaiseksi. Vesijohtojuttuun pitää soittaa päivitys, mutta sitä täytyy odottaa. Selaan Hesarin ja tarkastan, että ajastettu blogipostaus on mennyt julkiseksi. Käyn keittämässä teetä.

14.55 Avaan kesken jääneen kolumnin ja luen sen läpi. Korjaan muutamaa hassua lausetta ja viimeistelen lopetuksen. Käyn saman prosessin läpi kesken olevan nuorten sivun jutun kanssa.

15.18 Soitan vesilaitokselle. Puhelu hälyyttää kerran ja tyyttää sitten varattua. Hmm. Päätän soittaa myöhemmin vielä uudestaan.

15.20 Hilaan itseni urheilutoimitukseen kattomaan hetkeksi jalkapalloa. Chelsea vastaan West Ham. Joo. Vaikka oonkin urheilutoimittaja ens kesänä, niin Englannin valioliiga ei vaan iske.

15.32 Takaisin työpisteeseen ja uusi soitto vesilaitoksen päivystysnumeroon. Päivystäjä vastaa puhelimeen, jes!

15.36 Vesijohto on korjattu ja vesi juoksee jälleen. Juttua kirjottamaan, hop.

15.44 Jatkojuttu vesikatkosta on verkossa. Olinpa tehokas, vaikka itse sanonkin. Kolme varttia työpäivää jäljellä. Päätän kirjoittaa vesikatkosta vielä kokoavan jutun printtiin.

16.05 Printtiversio valmis. Tsekkaan nopeasti Facebookin ja Twitterin. Syön välipalaksi muutaman pikkutomaatin ja välipalapatukan. Katson valmiiksi huomisen töitä ja huokailen hieman juttuaiheelle. Kinkkukilojen sulattamista...

16.30 Työpäivä pulkassa. Ensimmäinen päivä verkkotoimittajana, check. Selvisin, ihan hyvin meni.

No comments:

Post a Comment

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan