Slider

5 VINKKIÄ ANSIOLUETTELON TEKEMISEEN

29/11/2014


Media-alan kesätyöhaut on taas käynnissä ja jälleen kerran aikasemmin kuin koskaan ennen! Siksi ajattelin jakaa omia vinkkejäni ja mielipiteitäni toimivan ansioluettelon tekemiseen :)


Media-alan tyypit tuntuu joka vuosi aloittavan kesätyörekryt aina vaan aikasemmin. Kesätoimittajien haku järjestetään lähes kaikissa mediataloissa ennen joulua ja valinnat tehdään viimeistään tammikuun loppuun mennessä. Järjestely on toki edullinen siten, että koska paikoista on kova kilpailu, niin jos jäät ilman oman alan kesätöitä, niin on mahis päästä vielä jonnekin muualle töihin. Toisaalta joka vuosi joku mediatalo hätäilee (tänä vuonna Alma) ja käynnistää haun aina vaan aikasemmin. Ens vuonna paikat jaetaan varmaan marraskuun lopussa... Voisin valittaa näistä käytännöistä varmaan oman postauksen verran joten lopetan suosiolla tähän!

Omaa ansioluetteloani oon hinkannut aika kauan, koska päätin tänä syksynä, että haluan visuaalisesti kauniin ja erottuvan cv:n. Voitte kuvitella pettymyksen, kun kävikin niin, että ensi kesän työkuviot selkiytyi jo ennen mitään hakuprosesseja. Mun ei tarvi lähettää mun ansioluetteloa kenellekään pällisteltäväksi!

KUITENKIN, seuraavassa mun parhaat vinkit cv:n tekemiseen!

1. Mene osaaminen edellä.

Ansioluettelo esittelee tiiviissä muodossa parhaat puolesi. Keskity siis siihen mitä osaat parhaiten ja tuo se esiin joko avainsanoilla tai hyvin muotoilluilla lauseilla. Mieti, mitä työnantaja hakee työntekijässä ja miksi työnantaja tarvitsee juuri sinut töihin. Muista konkretia työkokemustasi kuvaillessa, mitä olet oppinut aiemmissa työpaikoissa?

2. Tee selkeä rakenne.

Yläreunaan oma nimi ja yhteystiedot, oikealle kuva ja omien otsakkeidensa alle koulutus, työkokemus, kielitaito, IT-taidot ja muut oleelliset asiat, kuten kurssit ja koulutukset. Käytä luettavaa fonttia ja sopivaa fonttikokoa. Ansioluettelon maksimipituus on kaksi sivua, mutta omasta mielestäni kaikki tarpeellinen info kannattaa mahduttaa yhdelle sivulle.

3. Panosta ulkoasuun.

Googlaamalla "cv" tai "ansioluettelo", löytää paljon ihan käypiä perusansioluettelon malleja. Wordilla tehty cv on ihan hyvä ja sillä saa varmasti töitä, jos se puhuu puolestaan. Jos kuitenkin haluaa erottua kunnolla joukosta, neuvoisin menemään esim. Etsyyn ja kattelemaan sieltä mallia cv:n ulkoasuun. Sieltä löytää tosi kivoja ja graafisia malleja, jotka voi halutessaan myös ostaa itselleen. Tai jos taidot riittää, niin kuvankäsittelyohjelmalla voi väsätä ihan omankin luomuksen!

4. Muista kuva.

Liitä aina ansioluetteloon kuva! Mrrrr, jos et liitä! Ja älä laita selfietä. Pyydä vaikka kaveria nappaamaan kuva sopivan neutraalia taustaa vasten. Muista hymyillä, tekee paremman vaikutuksen :)

5. Ota työnantaja huomioon.

Ansioluetteloakin (ei vaan hakemusta!) kannattaa muokata sen mukaan millaiseen yritykseen hakee töihin. Mieti mistä sun työkokemuksesta on eniten hyötyä tulevassa työpaikassa ja millasia juttuja työnantaja luultavasti arvostaa.

Oliko näistä mitään hyötyä? Entä millaisia suunnitelmia teillä on ensi kesäksi vai ootteko vielä edes ehtiny ajatella niitä?

2 comments:

  1. Tät sun blogias on hirveen kiva lukea, kun vähän väliä kirjotat tälläisiä, mistä saa oikeasti hyviä vinkkejä! Lisäpisteitä siististä ulkoasusta ja asianmukaisista kuvista, keep up the good work!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiitos! Kivaa kuulla, että jollekin on mun kirjotuksista ihan oikeasti jotain hyötyä :)

      Delete

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan