Slider

OMALLA ALALLA

15/10/2014

 photo JUST_zps816bf0cf.png


"You have an unmatched skill for creating vast worlds both through facts and pure imagination. Your mind is full of creativity, artistry, and expression. You heart gracefully guides your hands as you work to bring what is truly your spirit to life. You were truly meant to guide the world with your words."


20 vuoden aikana mulla on ollut monia urasuunnitelmia. Toiset niistä on olleet realistisia, toiset ihan vaan haaveita. En oikeastaan muista, mikä mun aivan ensimmäinen toiveammatti on ollut, mutta muistan halunneeni joskus 11-vuotiaana olla sisustussuunnittelija. Siitä eteenpäin haaveammatti ehtikin muuttua monta kertaa sitä mukaan, kun opin uusia kiinnostavia juttuja.
Yläasteen aikana aloin haaveilla lääkärin työstä. Se haave kaatui kuitenkin lukion fysiikan kursseihin, joista olisin aika varmasti kyllä selviytynyt, mutta ne eivät siinä vaiheessa kiinnostaneet ollenkaan. Biologian tunnilla olisin sen sijaan jaksanut istuakin vaikkapa sen 11 kurssia! Jälkikäteen ajatellen on vaan hyvä, etten ole opiskelemassa lääkäriksi, koska se ei ole omalta kannaltani katsottuna kutsumusammatti.

Toimittajan ammatti on aina ollut se, johon palaan, kun uusi urasuunnitelma ei enää kiinnostakaan. Lopulta tajusin myös miksi. Rakastan kirjoittamista, valokuvaamista ja uusien ihmisten tapaamista. Haluan kertoa tarinoita ja vaikuttaa kirjoittamisellani maailmassa. 

Jo ensimmäisen yliopistovuoden aikana ajattelin, että "tää on niin mun juttu". Meidän vuosikurssilla oli pari ihmistä, joita journalismi ei sittenkään kiinnostanut ja se sai mut miettimään, että on oikeesti varmasti paljonkin sellasia nuoria, jotka ei tiedä mitä ne tulevaisuudessa haluais tehdä. Tunnen olevani onnellisessa ja hyvässä asemassa siinä suhteessa, että pääsin ensimmäisellä yrittämällä kouluun, joka mua kiinnostaa. Uskon ja toivon, että haluaisin tehdä media-alan töitä vielä monen monta vuotta!

Millaisia lapsuuden ammattihaaveita sulla oli? Kerro vaikka kommenteissa alapuolella :)

4 comments:

 1. Musta on hienoo että sä olet löytänyt sen mitä sä haluat tehdä ja että osaat vielä arvostaakin sitä! Mä en ole vielä kutsumustani löytänyt ja voi olla että haahuilen parikin vuotta ennen kuin se löytyy, mutta uskon(toivon) että saan älynväläyksen vielä joku päivä. Keep up the good work! Terveisin ex-journalistiopiskelija Vantaalta;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Varmasti se älynväläys sieltä tulee ja päädyt vielä sellaselle alalle joka sua kiinnostaa! Kiitos kivasta kommentista :)

   Delete
 2. Ehkä huvittavin lapsuuden ammattihaaveeni oli "hakkaaja", jostakin syystä kirvesmies ei mieleen iskostunut. Myös kilparatsastajan tai hevospoliisin ammatit kiinnostivat ja kirjailian ura samaten. Ala-asteen ensimmäisiltä luokilta aina lukioon sitten ajattelin enemmän tai vähemmän tosissani lähteä lukemaan historiaa yliopistolle, myös folkloristiikka ja kansantiede kiinnostivat, mutta sattumien kautta päädyinkin lukemaan sosiaalialaa AMK:hon eli jotain aivan erilaista. Mutta päivääkään en ole katunut ja tuntuu juuri omalta alalta. Tosin olisi se edelleen hienoa nähdä joskus nimi kirjan kannessa... ^^

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei mulla on ihan sama! Kirjailija ois vielä joskus ihan sairaan hienoa olla. Siihen onneksi on mahdollisuudet kenellä tahansa, joten ehkä mekin vielä joskus toi haave saavutetaan :)

   Delete

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan