Slider

MIKSI RAKASTAN PRINTTIÄ?

15/09/2014


 photo whyiloveprint_zps63343435.jpg 
Minä rakastan printtiä. Siis sanomalehtiä ja aikakausilehtiä. Paperille painettua tavaraa. Se voi kuulostaa media-alan ihmisen suusta vanhanaikaiselta, mutta oon varma, että en ole ainoa, joka on tätä mieltä.


Fyysisen sanomalehden lukeminen, varsinkin sunnuntaiaamuna aamupalan kanssa on aivan ihanaa. Tykkään siitä, miltä vastapainettu lehti tuntuu käsissä ja miltä painomuste tuoksuu. Sunnuntainumeroissa on usein myös erilaisempia ja pidempiä juttuja kuin viikolla, joihin ehtii viikonloppuaamuna syventyä.
Mun rakkaussuhde printtiin johtuu myös siitä, että oon monta vuotta haaveillut nimenomaan sanomalehtitoimittajan urasta. Halusin kirjottaa maailmaa muuttavia juttuja ja paljastaa vääryyksiä. Sekin kuulostaa kliseiseltä, mutta taidan haluta sitä edelleen. Mun sisällä asuu kumminkin pieni maailmanparantaja. 
Printtiin kirjoittamisessa on oma hohtonsa. Verkossa kuka tahansa voi julkaista omia juttujaan, mutta sanomalehteen pääsee kirjoittamaan vaan valitut ihmiset. On niin siistiä, että oon saanut olla yksi niistä ihmisistä. Muistan yläasteikäisenä kahdehtineeni niitä, jotka pääsivät kirjoittamaan nuorten sivuja meidän paikallislehteen. Nyt yliopistossa olin jo ensimmäisenä lukukautena varma, että journalismi on niin mun juttu.
Kämppis kiikutti mulle New Yorkin reissultaan tuliaisiksi kuvassa näkyvän The New York Timesin sunnuntainumeron. Olin ihan onnessani, siinä oli onnistunut tuliainen! En oo ehtinyt paneutua tohon nivaskaan vielä paljonkaan, mutta kuten kuvastakin huomaa, siinä on paljon luettavaa. Mulla menee monta viikkoa, että saan ton luettua, mutta on se niin sen arvosta!


No comments:

Post a Comment

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan