Slider

AJATUKSIA PERSONAL TRAINERISTA

05/09/2014

Mulla oli kahden kuukauden ajan tänä kesänä personal trainer, jonka bongasin alun perin Elinan blogin kautta. Pt Riina teki mulle ravintosuunnitelman ja kuntosaliohjelman, sekä opasti ensimmäisellä salikerralla ja tsemppasi sen jälkeen neljässä treenissä. Viimeinen yhteinen treenikerta meillä oli noin kaksi viikkoa sitten.

Oon jotenkin tosi itsenäinen ihminen ja alussa mua todellakin kauhistutti se, että joku tulee puuttumaan mun treenamiseen ja pakottaa mut tekemään asioita, joita en halua tehdä. Ensimmäisellä tapaamisella tehdyn alkukartoituksen jälkeen olin kumminkin tosi innoissani ja ootin kovasti ensimmäistä kertaa salilla. Eka yhteinen treeni osoittautui hurjan rankaksi, koska käytiin koko treenohjelma läpi. Mun kuntosaliohjelma tehtiin kaksijakoiseksi, jotta pystyisin treenaamaan juoksemista saman aikaisesti. "Tutustumiskerran" jälkeen mun koko kroppa oli ihan makaronia. Hyvä kun jaksoin illalla maitopurkkia nostaa.

 photo saliselfie_zpsc1ac05e2.jpg
Sen jälkeen tavattiin lähes kerran viikossa. Ruokasuunitelmaa en ottanut niin tiukasti käyttöön, koska kesällä tuli grillattua tosi paljon ja makaronin ja kanan mussuttaminen tuntui aika mahdottomalta. Elin yhdessä vaiheessa viikon pätkän orjallisesti ruokavalion mukaan ja vaikka se oli rasittavaa ja rankkaa, niin toisaalta se oli myös tosi palkitsevaa. Yleensä syön normaalia kotiruokaa, paljon kasviksia ja hedelmiä ja yritän ainakin viikolla pysytellä erossa herkuista.

Ainoastaan kerran mulle tuli sellanen olo treenien aikana, että teki mieli sanoa pt:lle, että painu nyt jo hemmettiin siitä, EN PYSTY ENÄÄ. Mutta silläkään kerralla en sanonu, vaan painoin vaan loppuun saakka. Muutenkin ammattilaisen kanssa treenaaminen auttoi mua saamaan enemmän itestäni irti treenin aikana. Myös kuntosaliohjelman toimivuudesta voi olla varma, kun se on jonkun muun kun mun tekemä...

Toisaalta tajusin senkin, että pelkästään pt:n palkkaaminen ei tarkota sitä, että tuloksia lähtee tulemaan. Jos tsempparia näkee kerran kahdessa viikossa, tai kerran viikossa, ei se vielä millään tavalla takaa, että haba kasvaa tai juoksuvauhti paranee. On jaksettava treenata omallakin ajalla ja laitettava itestään sata prosenttia peliin. Myönnän, että joskus oli sellaisia viikkoja, että treeni jäi siihen yhteen kertaan, kun oli sovittu tapaaminen pt:n kanssa. Mut toisaalta se ei ole musta pahakaan asia, koska liikuinpahan edes sen kerran.

Personal trainerista oli mulle ainakin hyötyä ja harmittaa, kun sellaiseen tuskin on varaa ensi vuoden aikana. Katotaan uudestaan sitten taas ensi kesänä. Tänä syksynä jatkan juoksemista ja salilla käymistä. Toivottavasti saan mukaan myös zumban ja joogan, joissa kävin viime keväänäkin!

Millaisia kokemuksia teillä on personal trainerista? Ja jos ei ole kokemuksia, niin voisitko kuvitella sellaisen hankkivasi? 

No comments:

Post a Comment

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan