Slider

YLÖS MOTIVAATIOKUOPASTA

09/08/2014


Minä olen sellaisessa tällä hetkellä ja nouseminen tuntuu aika mahdottomalta. Treenaaminen ei kiinnosta. Enemmän houkuttelee oma sänky, läppäri ja suklaalevy. En edes halua ajatella, millaisia ponnistuksia se vaatii, että saan itseni tästä ruotuun.


Päätinkin siis kasata listan, jonka avulla näin syksyn (siis minkä?) tullen arjen saa taas rullaamaan ja liikunnan ujutettua kalenteriin. Näitä ohjeita yritän itsekin noudattaa, koska olihan itsestäni huolehtiminen osa mun Elokuun tavoitteitakin

1. Lyhyt treeni on tyhjää parempi

"Ei mulla ole aikaa mennä kuntosalille", ei kelpaa internetin aikakaudella hyväksi tekosyyksi jättää treenaamatta. Jopa 10 minuutin treenillä päivittäin saa hyötyjä irti: tulee parempi olo, energiaa kuluu enemmän, kroppa pääsee liikkeeseen ja illalla tulee paremmin uni. Jos aikaa kunnolliseen kuntosalisessioon ei ole, suuntaa vaikka Blogilateksen Cassey Hon videoiden pariin. 

2. Hommaa treenikaveri

Sovittuja treenitreffejä ei kehtaa perua mistään tyhmästä syystä. Etsi siis treenikaveri ja sovi tapaamisia säännöllisesti. Kaverista on hyötyä niin salilla kuin lenkilläkin. Tsemppari löytyy vierestä, mutta kaverin on helpompi myös tarkkailla tekniikkaa ja osoittaa mahdolliset virheet.

3. Palaa takaisin alkeisiin

Sille on syynsä, miksi tavallisimmat liikkeet on suosituimpia. Jos kaipaat uutta, etsi sitä ihan rauhassa, mutta älä unohda, että polvennostojuoksu, lankut ja yleisliikkeet on ihan yhtä tehokkaita kuin aina ennenkin. Loistava sovellus, jonka voi ladata ainakin Androidille ja iPhoneen on Nike Training Club, josta löytyy 15 minuutin intensiivisiä yhteen kehonosaan pureutuvia treenejä.

4. Aikatauluta ja aseta tavoitteita

Varaa aika liikunnalle kalenterista, tussilla. Arkirutiinien luominen ja liikunnan ujuttaminen niihin voi olla hankalaa, mutta lopulta sen arvoista, kun et osaa olla menemättä maanantaina lenkille ja keskiviikkona zumbaan. Tavoitteiden ei aina tarvitse olla isoja, kuten maraton. Aloita pienistä ja pilko nekin vielä pienemmiksi. Käveleminen kolmanteen kerrokseen hengästymättä tai riittävä veden juonti päivän aikana ovat aivan yhtä hyviä maaleja. Ja muista, kun tavoite on saavutettu, palkitse itsesi!

5. Palkkaa PT

Personal trainerille olet velvollinen raportoimaan treenaamisen kulusta. Itselleni tulee ainakin paha mieli, jos ei ole tullut treenattua niin kuin ois pitänyt. Ei oo kivaa selittää, että jäin mielummin sängyn pohjalle makaamaan kuin menin hikoilemaan lenkkipolulle. (Vaikka sängynpohjalla ois ollu kivempaa kuin lenkillä...) PT auttaa sua treeniohjelman kanssa, suunnittelee ruokavalion, tsemppaa salilla ja kattoo, että treenaaminen sujuu oikein. Trainerin tulisi ymmärtää, mitkä sun tavoitteet on ja auttaa sua pääsemään niihin.

Miten te tsemppaatte itseänne?

2 comments:

  1. Tsemppaan itseni aloittamaan herkkulakon maanantaina ihan vaan sillä että pääsee tästä sokerikoukusta ja hirveestä ällötysolosta eroon. Paljon kivempi olla kun ei mätä mässyä naamaan. Kroppakin voi paremmin. Liikuntamotivaatio harvoin on edes hukassa vaikka joskus muka ei löydy aikaa. Nyt on vaan täytynyt muistaa että sali on auki 5-24 ja tossa välissä on varmasti edes tunti aikaa! Juokseminen on hyi, motivaatio siihen löytyy vaan maalta ja ihanista maisemista ja luonnon rauhasta. :D Mut hei tsemppiä sulle ja ihailen kyllä sun maraton haavetta, tai sitä että tiedän että se ei jää sulla vaan haaveeksi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulla on sokerikoukun suhteen samat suunnitelmat! Ois ihanaa pystyä taas vähän jotenkin hallitsemaan tota sokerin kuluttamista kun tälleen kesällä ei oo kamalasti siitä jaksanu stressata. Ja hei kiitos tsempistä ja jaksamista syksyyn! :)

      Delete

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan