Slider

JUTTUJA, JOITA OON KIRJOTTANUT MUUALLE

18/08/2014


Mulla on kesätöitä jäljellä enää kaksi viikkoa. Tähän väliin voisin mainita, että kesä on kulunut ihan hujauksessa, mutta musta tuntuu, että sanon niin vähän joka postauksessa! All in all, kesä on ollu todella kiva! On ollut kivaa olla kotiseuduilla ja päästä taas kunnolla mukaan Kouvolan meinikeihin. Viime syksynä ja talvella tuntu, että elämä oli kahessa paikassa ja ihan hajallaan, kun reissasi joka viikko jyväskylästä Kouvolaan.


Olen siis istunut tämän kesän kulttuuritoimituksessa Kouvolan Sanomissa ja pakko myöntää, tykkään! Kulttuurijuttuja kirjoittaessa ei paljon tarvitse olla ikävien asioiden kanssa tekemisissä, mutta haloon voi silti saada aikaan varsin helposti. (Niin kuin silloin, kun kyseltiin ääneen, saako kaupungin vaihtoehtofestareilla juoda omia juomia.) Oon tutustunut huikeisiin ihmisiin ja päässyt moneen sellaseen paikkaan, jonne ei muuten olis tullut mentyä. 

Mun ehdottomasti klikatuin verkkojuttu kertoi kouvolalaisesta Herbalistista, joka tekee siis Youtube-videoita. Miehen jutut on hauskoja videoiden lisäksi ihan tosielämässä. Karikuusi oli tosi symppistyyppi. Toiseksi klikatuin juttu oli julkkisbongausta Urheilupuiston uimahallilla. Posse-sarjan tyypit oli Kouvolassa. Tämä oli ilmestymisen aikoihin vuorokauden luetuin juttu.

Muita mieleen jääneitä keikkoja oli poikkitaiteellinen taideleiri Kuusankoskella, missä pääsin haastattelemaan lapsia ja innostuin itsekin leiristä aika paljon. Ainoa miinus oli, että lehtiversiossa kuvat oli laitettu ihan päin pyllyä ja se ärsytti aamulla. Tämä juttu poiki itseasiassa Sukriksen kannalta kivoja suunnitelmia, kerron niistä lisää myöhemmin, kunhan asiat varmistuu.

Myös paikallisten taikureiden maratontempaus (joka noteerattiin isosti muuallakin kuin Kouvolassa!) oli hauska tapaus. Alkukesästä tehty juttu kirjablogeista oli jäi mieleen ehkä siksi, että aihe oli niin lähellä itseä. (Oon kirjanörtti ja bloggaan = unelma-aihe!)

Kesän ainoan kolumnin kirjoitin parikymppisille nuorille. Sain tekstistä hyvää palautetta vähän joka suunnalta, mikä oli tosi kivaa! Mielipidetekstit on aina haastavia, joten kiva tietää, että onnistuin. Jos tänään on huono päivä, niin sanon vaan: asioilla on tapana järjestyä.

2 comments:

  1. Päädyin tänne sun jättämän kommentin kautta ja ai että kuin tyylikäs ja esteettinen sun blogin ulkoasu on! Täytyy palata vielä uudemmankin kerran paremmalla ajalla, nyt ei ehdi paneutua yhtään vaikka tekstit vaikuttaa mielenkiintoisilta. :>

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi vitsit, kiitos! Tuu ihmeessä takaisin ja jää lukijaksi :)

      Delete

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan