Slider

3 TAPAA KESKITTYÄ PAREMMIN

26/08/2014


 photo focus_zps980da9a8.jpg

Oon varma että tää on tapahtunut lähes jokaiselle: avaat Word-tiedoston ja aiot saada paljon paljon paljon hommia tehtyä tänään. Sen jälkeen avaat nettiselaimen, kirjoitat osoiteriville Facebook.com ja kahden tunnin päästä huomaat, että et oo saanut mitään aikaiseksi.


Sen jälkeen väännät esseetä kahden aikaan yöllä, kun koulu alkaa seuraavana aamuna kahdeksalta.

Myönnän, että tää tapahtuu mulle aika usein. Erityisesti silloin, kun hommia pitäis saada tehtyä kotona, mutta joskus myös töissä. Unohdun aamulla lukemaan Hesaria, kun pitäis kirjottaa omaa juttua. Koulutehtävien kanssa eksyn useammin just facebookiin, twitteriin tai blogeihin.

Miten keskittyä paremmin? Miten estää itseään välttelemästä tehtäviä asioita? Tässä muutama vinkki.

1. Vähennä häiriötekijöitä.

Ensin sun täytyy huomata, mikä vie sun huomion. Älypuhelin, nettiselain, tiskit, näkymä ulos ikkunasta? Sen jälkeen sun pitää eliminoida se. Laita puhelin äänettömälle, sulje nettiselain (tai hanki sovellus, joka estää pääsyn someen tietyksi ajaksi), mene tekemään töitä kirjastoon tai laita verhot kiinni. Yritä kovemmin keskittyä tehtävään, joka sun pitää tehdä.

2. Suunnittele

Tee aikataulu ja pysy siinä. Suunnittele aikataulu, jonka mukaan teet hommia valmiiksi. Realistisella, mutta kumminkin toimivalla aikataululla voi saada paljon aikaan. Tarkastele edistymistäsi muutaman tunnin välein. Onko hommat jo tehty vai onko aikataulu liian tiukka?

3. Aseta palkintoja

Tuottavasta työstä ansaitsee palkinnon. Sen ei tarvitse olla mitään isoa eikä hulppeaa. Yksinkertainen rentoutumishetki vaikkapa illalla tv:n äädessä jäätelöä syöden toimii varsin hyvin.

Miten te saatte koulutehtävät/työt tehdyksi kotona? 

4 comments:

 1. Ei vitsit tää oli kiva postaus! :)Mä oon usein tosi huono keskittymään vain yhteen asiaan kerrallaan. Täytyykin miettiä uudemman kerran kun pitää taas keskittyä! :)
  Muutenkin tosi super kivan oloinen tää sun blogi! Jatkan selailua! ♥

  Kurkkaisithan myös, ja heittäisit vaikka mielipidettä?(:
  http://hennankengissa.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 2. Mun on ainakin ihan pakko laittaa Facebook kiinni ja puhelin toiseen huoneeseen jos meinaan saada mitään aikaiseksi vaikkapa blogiin tai kämppää siivottua. Muuten niitä tulisi selailtua ja räplättyä koko ajan, vaikka varsin hyvin tietää ettei niissä tapahdu mitään ihmeellistä... :D

  Toi listan teko auttaa myös. Jos välillä ajatus harhaileekin ja päätyy tekemään jotain ihan muuta mitä piti, niin listan avulla on helppo palata takaisin järkevämpään ( ja varmasti tärkeämpään ) toimintaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla on ihan sama juttu! Varsinki jotain koulujuttuja tehdessä on pakko irrottautua puhelimesta ja erityisesti facebookista, että hommat tulee tehtyä. :D

   Delete

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan