Slider

RAKAS 15-VUOTIAS MINNA

11/07/2014

 photo ranta1_zps8d613a63.jpg
© Jenni G
Älä jaksa stressata niin hirveästi. Usko isää, kun se sanoo, että asioilla on tapana järjestyä. Turha murehtiminen tekee elämästä paljon rankempaa kuin sen pitäs olla. Mieti joskus muiden ihmisten lisäksi omaa itseäsi ja huolehdi siitä, että yrittäisit olla sinut välillä myös ittesi kanssa. Muiden ongelmat on niiden ongelmia, eikä sun tarvitse ratkasta aina kaikkea.


Karsi myrkylliset ihmiset pois sun elämästä. Sellaset ei tuo sulle mitään hyvää ja niiden siirtäminen roskakoriin auttaisi tohon stressaamiseenkin. Ketä sun tarvii miellyttää? Ei ainakaan näitä ihmisiä. Vaan itteäs. Tiedän, että tää on ehkä vaikeeta ja tekee kipeää, mutta se on sen arvosta. Susta tuntuu jälkikäteen niin paljon paremmalta.

Arvosta itseäsi enemmän. Myönnä, että teet ihan hirveästi töitä koulun eteen. Älä sano, ettet ole lukenut kokeisiin, vaikka oikeasti olet viettänyt koko edeltävän viikon nenä kiinni kemian kirjassa. Opiskelemisessa ei ole mitään vikaa, eikä sua tarvisi hävettää se, että uuden oppiminen on susta ihan mahtavaa. Sä osaat koulunkäynnin, joten ota siitä ihan kaikki irti. Hyvät arvosanat vie sut tulevaisuudessa vielä pitkälle. Ole ylpeä sun keskiarvosta, vaikka kaverit vähän sille naureskeleekin. Se ei tuu enää koskaan olemaan korkeampi.

Pidä ihanat ihmiset lähellä. Lukion jälkeen sulla on vieläkin parempia kavereita, kun sä ikinä uskoisit, mutta muista pitää kiinni myös niistä kaikkein vanhimmista ystävistä!

Ole rohkeasti oma itsesi. Sun ei tarvi osata valokuvata niin hienosti kuin sun kaveri. Eikä sulla tarvi olla niin persoonallinen tyyli. Eikä sun missään nimessä tarvi olla suosittu. Sulla on hyvä ystäväporukka ympärillä ja aivan ihana juttu menossa söpön pojan kanssa. Suosio yläasteella ei merkitse loppuelämän kannalta mitään. Käytä sellasia vaatteita kun huvittaa, kulje ilman meikkiä ja miellytä vaan itteäsi.

Viiden vuoden päästä sulla on asiat vielä paljon paremmin.

Rakkain terveisin, Minna 20v


Mitä te haluaisitte kertoa viisi vuotta nuoremmalle itsellenne?

4 comments:

 1. ihana idea tekstille! sun blogissa on paljon mielenkiintosta luettavaa :)

  ReplyDelete
 2. Kiitos tekstistä! Mä tein tämän kaksikymmentä vuotta nuoremmalle itselleni ja vielä toisestakin näkökulmasta.
  http://suhteellistajasuhteetonta.blogspot.fi/2014/07/mita-kertoisin-20-vuotiaalle-itselleni.html?spref=fb

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa, että löysit inspiraatiota omaan bloggailuusii!

   Delete

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan