Slider

NÄPPYLÄTÖN MAAILMA - 7 VINKKIÄ HELEÄÄN IHOON

28/07/2014

 photo akne1_zps7a3ccfc6.jpg

Meitä jokaista vaivaa varmasti joskus nuo kauhistukset naamassa: finnit. Näppylä putkahtaa näkyviin ennen ensimmäistä työpäivää, ensimmäistä koulupäivää tai ensimmäisiä treffejä. Silloin kun pitäisi näyttää kaikkein edustavimmalta, kasvoja koristaa kirkuva paukama.


Mulla on omakohtaista kokemusta aknesta monen vuoden ajalta. Akne puhkesi ensimmäisen kerran jo 12-vuotiaana. Muutaman vuoden kärsimisen jälkeen päätin, että nyt saa riittää. Ihotautilääkäri määräsi lääkityksen ja tehokasta rasvaa näppyihin. Ja akne menikin pois, noin vuodeksi.

Pikkuhiljaa oon alkanut ymmärtämään, että mun näppylöihin vaikuttavat pelkästään elämäntavat. Iho reagoi stressaavaan tilanteeseen kaikkein helpoiten. Sen takia finnit räjähtävät juuuri ennen sitä ensimmäistä työpäivää. 

Tänään aamulla naama näytti ylemmän kuva mukaiselta ilman meikkiä. Se on juuri ennen kuvan ottamista pesty ja rasvattu kevyellä kosteusvoiteella. Pieniä finnejä näkyy poskien alareunoissa ja korvien etupuolella, nenän ja ylähuulen välissä ja otsalla. Muutama isompi paukama on ilmestynyt leukaan.

Syynä on edellisen yön auttamatta liian lyhyiksi jääneet yöunet. Mun on pakko nukkua yössä ainakin se seitsemän tuntia, mielummin yli kahdeksan. Viime yönä nukuin alle kuusi. Lisäksi viikonloppuna söin aika huolettomasti, mikä tarkotti Meripäivä-tunnelmissa metrilakua ja grilliruokaa. Sunnuntai-iltana en voinut vastustaa suklaata.

Kahdeksan tunnin yöunien ja terveellisen ruokavalion lisäksi veden juominen ja kunnollinen puhdistus on avaimia sileään ihoon. Vettä kannattaisi juoda ainakin 1,5 litraa päivän aikana. Se voi tuntua paljolta, mutta uskokaa mua, se auttaa. (Ja ravaatte myös pissalla koko ajan.)

Sopivien puhdistustuotteiden löytäminen voi olla työn ja tuskan takana. Itselläni meni monta vuotta ennen kuin oikeat aineet löytyivät. Mulla on sekaiho, joka on todella pintakuiva. Pitäisi  siis saada tarpeeksi kosteutusta, mutta ei kuitenkaan liikaa. Tällä hetkellä mulla on käytössä Mary Kay –merkkiset aineet. Kosteusvoiteita on lisäksi Aloelta ja Dermosililtä.

Kasvojen puhdistuaineisiin kannattaa sijoittaa, kun ne oikeat sattuvat kohdalle. Samoin myös meikeissä kannattaa valita omaan budjettiin sopivia, mahdollisimman laadukkaita tuotteita. Kirjotin omista meikeistäni aiemmin täällä ja kokemusten perusteella voin suositella ihan jokaista postauksessa esiintyvää tuotetta myös teille.

 photo akne2_zps1e7d1869.jpg

Omaa oloa parantaa kevyt kerros meikkiä ja oikeanlainen asenne. Muista ettei kukaan katsele sun ihoa niin läheltä kuin sinä itse. Ihmiset luultavasti kiinnittää paljon enemmän huomiota sun muihin mahtaviin puoliin, kuten hymyyn!

6+1 vinkkiä näppylättömään ihoon

 1. Nuku ainakin 7 tuntia yössä, mielummin enemmän.
 2. Syö terveellistä perusruokaa. Itselläni ainakin rasva ja sokeri aiheuttavat ikäviä näppylöitä.
 3. Juo vettä. Aloita puolesta litrasta päivässä ja nosta määrää pikkuhiljaa puoleentoista litraan.
 4. Etsi oikeat puhdistustuotteet. Testaa erilaisia, äläkä pelkää sijoittaa. Opettele puhdistamaan iho aamuin illoin.
 5. Älä näplää ihoa. Sormet levittävät huokosiin vain lisää bakteereja.
 6. Pidä meikkausvälineet puhtaina. Sudit pitäisi puhdistaa kerran kahdessa viikossa, mutta kuka niin oikeasti tekee? Yritä muistaa putsata välineet ainakin kerran kuussa. Vinkkejä löytyy täältä.
+1 Muista vaihtaa tyynyliina tarpeeksi usein! 

2 comments:

 1. Totta. Mulla on talvisin hyvä iho, mutta kesällä kun hikoilee niin tulee ihan hirveästi sellassia isoja näppylöitä, varsinkin nyt näillä helteillä ja kun töissä muutenkin joutuu hikoilla. Siihen en vielä tiedä mitä voisin tehdä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Iho kannattaa kuoria hellävarasesti kerran viikossa. Mulla on itelläni kuorintapäivä aina maaanantaina. Lisäks puhdistus aamuin illoin helpottaa :)

   Delete

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan