Slider

VAPISKAA, KESÄTOIMITTAJA TULEE!

03/06/2014

Ensimmäinen päivä kesätoimittajana. Tähän on tähdätty viimeiset kolme kesää. Fiilis on uskomaton.

Edellisenä iltana ei meinaa tulla uni. Syke nousee pakolla, kun mietin seuraavan aamun koettelemuksia. Pitää herätä ajoissa, tehdä naamasta kivan näköinen, pyöräillä 7 kilometriä ja pysyä kivannäköisenä ja olla ajoissa.
Lisäksi pitää hurmata uusi pomo ja työkaverit, vaikuttaa pätevältä, kirjoittaa luovasti ja muistaa kysyä apua, jos ei osaa. Syke 180 selällään maatessa.

Aamulla on lämmintä. Laitan silti takin päälle. Pyöräillessä tulee kuuma. Nice, nyt haisen hielle ja meikki valuu naamalta ennen kuin on kätelty pomoa. Hyvä Minna.

Toimituksella onnistun sentään olemaan ajoissa, jos nyt sitten vähän kuumissani. Pikavilkaisu peiliin kertoo, että naama on punainen, mutta meikki on suurin piirtein paikallaan. Hiukset kiinni, niin ehkä tästä vielä voisi selvitä. Toivottavasti deodorantti ei petä.

Aamulla istutaan palaverissa. Kätellään uusia työkavereita. Muista hymyillä. Ja sano jotain! ÄLÄ istu tuppisuuna, idiootti. ”Joo, kuulostaa hyvältä.” Hyvin tehty, nyt vaikutat fiksulta.

 photo minna2_zps1f2bca13.jpgPomo kysyy lempibändiä. Suomalaista kaikenlisäksi. Mitään ei tule mieleen. Fak. Sönkkään jotain lapsuuden suosikista Justin Timberlakesta. Toivottavasti pomo ei sekoita sitä Justin Bieberiin ja pidä uutta kesätyttöä ihan pöhkönä.

Kuulustelua seuraa briiffaus. Pomon pomo selittää autonavaimista, doriksesta, työterveydestä, kahvista, lounaslipuista, ruoasta… Ruoasta. Omnom. Kyllä on muuten nälkä.

Keskity.

Pomon pomo vie syömään. Hesburgeriin. Piti aloittaa terveellinen elämä. Omat eväät ja sitä rataa. No, huomenna sitten. Syön sentään kanasalaattia. Kun ajatukset saa pois ruuasta, voi lounaan jälkeen hyvin kuunnella, kun herra toimitusjohtaja puhuu yritysfuusioista. Pitkiä hienoja sanoja. Vaikeeta, pitäisikö tästä oikeesti ymmärtää jotain?

Lisää kierrätystä toimituksessa. Deski, urheilu, paino, kuntosali, autotalli, pukuhuone, asiakaspalvelu ja niin edelleen.  Pukuhuoneen kaapin lukko ei toimi. Avain pitää vaihtaa kahteen kertaan. Pitää muistaa käydä kokeilemassa, että tämä nykyinen avain toimii.

Iltapäivällä pääsen viimein kirjoittamaan. Jes. Tätä varten tänne on tultu. 800 merkkiä Kukkivasta Kouvolasta. Kirjoittaminen takkuaa. Siis kukkiva Kouvola voi juma. Ei ihme, että kaupunki kuolee, jos ne ei parempaa keksi. Väännän 800 merkkiä. 750 merkin kohdalla alkaa helpottamaan. Tekisi mieli kirjoittaa koko kura uudelleen. Aikaahan olisi. Vinkki tulee perjantain lehteen.

Puoli viiteen mennessä olen kuitenkin ylpeä itsestäni. Selvisin ekasta päivästä. Ja vielä ihan kunnialla. Ei isoja mokia ja yksi valmis (vaikkakin lyhyt) vinkki.

Huomenna laitetaan kunnon draivi päälle ja näytetään kuka ollaan naisiaan. Vapise Kouvola ja vapise tulevaisuus, Minnasta tulee tänä kesänä Kulturelli.

Kirjoittaja on ensimmäisen kesän kesätoimittaja ja vapisi ensimmäisenä työpäivänä.

No comments:

Post a Comment

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan