Slider

SYNTTÄRIPÄIVÄ

12/06/2014

 photo IMG_3706_zps50203c3d.jpg

07:00 Herätyskello soi ensimmäisen kerran. Ai ihanaa, ulkona paistaa aurinko, eikä ole pakko vielä edes nousta ylös. Painan torkkua.

07:10 Herätyskello soi uudelleen. Painan edelleen torkkua...


07:20 Herätyskello soi kolmannen kerran, mutten vieläkään pääse ylös sängystä. Selaan Instagramia ja vastaan muutamaan whatsappiin tulleeseen viestiin.

07:31 Pakko nousta ylös. Aamutakki niskaan ja aamupalalle. Äiti eikä sisko sano mitään syntymäpäivistä. Päätän, että en sano minäkään. Aamupalaksi banaania, mansikoita, mysliä ja maitoa. Oman jutun tarkistaminen aamun lehdestä. Jes, ei isompia mokia vaikka niitä illalla pelkäsinkin.

07:59 Takaisin yläkertaan. Kasvojen pesu, hampit puhtaiksi, meikkaus ja vaatekriiseilyä. Vaihdan vaatteet vain kerran ja olen tyytyväinen. Tajuan, että en ole muistanut tehdä eväitä. Ärsyttää.

08:20 Hiusten suoristaminen. Pitäis muistaa ostaa lämpösuojaa. Mietin peilin edessä keikistellessäni kuinka paljon kutrit kärsii kaikesta tästä lämpökäsittelystä.

08:36 Ulos ovesta ja äidin kyydillä töihin. Työpaikan edessä bussipysäkillä äiti muistaa synttärit ja onnittelee. Oli kuulemma asennoitunut siihen, että juhlat on illalla vasta. Ei se mitään, näitä sattuu.

08:50 Töissä kone päälle ja päivän juttuaiheeseen tutustumista. Aamupalaveria ei ole, joten seuraavat pari tuntia menee kysymyksien valmisteluun ja twitterissä roikkumiseen. Päätän vastata jokaiselle, joka onnittelee Facebookissa.

10:45 Juttukeikalle kuvaajan kanssa. Sukkia keräävä yhteisötaideteos on hauska aihe ja mielenkiintosessa paikassa. Kuusankosken Taideruukkiin täytyy ehdottomasti mennä tutustumaan paremmalla ajalla lisää.

11:30 Takaisin toimitukseen. Päätän aloittaa juttua jo ennen ruokatuntia. Saan ensimmäisen kappaleen valmiiksi.

12:03 Pakko lähteä syömään, törkeä nälkä. Koska eväät jäi kotiin, hilppasen tien toiselle puolelle Prismalle Buffaan syömään. Onneksi sieltä saa muutakin kuin pitsaa. Lastaan lautaselle salaattia ja makaroonilaatikkoa. Pöydässä mietin, miten kallista ruoka oikeastaan on.

12:25 Haen äitin pyykit Prisman pesulasta ja palaan toimitukseen. Jatkan jutun kirjoittamista ja kirjoitan samalla pari twiittiä.
 photo IMG_3731_zps0b0903a9.jpg

14:12 Jutun ensimmäinen versio on valmis. Hion muutamaa kohtaa moneen kertaan ja tiivistelen juttua. Harmittaa, että niin moni kiva asia jää kertomatta, kun merkkimäärät paukkuvat vastaan. Tulostan jutun ja annan kollegalle luettavaksi.

14:40 Tekstistä löytyi vain muutama korjattava kohta, jee! Hion tekstin loppuun ja liitän siihen kuvan. Kuvatekstikin syntyy yllättävän kivuttomasti. Iskevyys ja napakkuus ei koskaan ole olleet mulle helppoja juttuja.

14:46 Juttu on valmis. Hmm... Selaan Iltalehden, Kouvolan Sanomat ja Hesarin. Eksyn Marie Clairen nettisivuille lukemaan juttuja uran edistämisestä.

14:59 Sähköpostiin napsahtaa viesti seuraavan päivän verkkojutuista. Käytän sukkainstallaatiosta aiemmin tekemääni lyhyempää pätkää jutun pohjana ja muokkaan sen verkkoon sopivaksi.

15:13 Verkkotyökalu on helppokäyttöinen, mutta pelottaa, että kämmään sen kanssa ja juttu lipsahtaa nettiin ennen aikojaan. Saan kuitenkin pätkän ajastettua oikein ja olen varsin ylpeä itsestäni. Ajatukset alkavat jo pyöriä illan "juhlissa". Täytyy kirjoittaa TO DO -lista, että muistan kaiken.

 photo IMG_3732_zps3b2ac41a.jpg

15:32 Päätän jaloitella monen tunnin istumisen jälkeen. Työkaverit lähtevät ulos kahville, päätän lähteä mukaan. Aurinko ja raitis ilma tekevät hyvää.

16:04 Muistan, että sukkajutusta piti tehdä vielä vinkki premi-sivua varten. Lyhyys ja napakkuus sujuu tänään jotenkin hyvin, vinkki on hiottu alle kymmenessä minuutissa.

16:46 Äitillä kestää tulla hakemaan mua töistä, pihalle paahtuu.

17:01 Kotona! Vaatteiden vaihto, pikainen freesaus meikille ja hiuksille ja juhlavalmistelujen kimppuun!

18:15 Missä ne vieraat oikeen viipyy? Kuudeksi oli kutsuttu eikä ketään näy...

18:35 Jee sieltä ne tulee! Saan lahjaksi uuden turkoosin ihanan polkupyörän. Kyllä kelpaa polkea töihin tällä.

18:45 Loppuilta kahvittelua, ajanviettämistä ja juttelua. Ajan uudella pyörällä eestaas kotitiellä mätsäävä mekko päällä. Ihanaa!

 photo hymyminnat_zpsf99d17ea.jpg

20:20 Napataan muutamat kuvat ennen kuin aurinko laskee. Mustakin saa vaihteeksi ihan julkaisukelpoisia kuvia! Saan muutaman loisto-otoksen myös pikkusiskosta, täytyy muistaa käsitellä näitä vähän ja ehkä jopa julkaista.

20:42 Vaihdan vaatteet ja käyn ajamassa pidemmän lenkin uudella pyörällä. Se on herkkä ja ihan uutuuden terävä! Vaihteita on 24 eikä jalkajarruja ollenkaan. Vaatii harjottelua.

21:30 Tiskaan muutaman kakkukuvun ja siirryn sen jälkeen yläkertaan purkamaan kuvia koneelle.

22:06 Tarjottavat unohtui kuvata ennen kahveja, harmittaa. Käsittelen kuvat ja mietin seuraavaa postausta. Julkaisenko Päivä kanssani -jutun vai pelkät kuvat?

23:35 Huomaan jumittuneeni koneelle liian pitkäksi aikaa. Ajastan postauksen ja päätän viimeistellä sen huomenna.

23:40 Aika käydä nukkumaan. Naaman puhdistus ja hamppipyykki. Öitä!

 photo IMG_3807_zps28d4b34a.jpg

4 comments:

 1. Hauska postaus!! :-) Niin kiva että bloggaat taas! Mietin tässä yks päivä Neljävitosta, harmi kun niit juttuja ei(?) enää pääse lukemaan mistään ja muistelemaan... ;'D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihii kiitos! Blogimaailmaan palaaminen on ollu mulla mielessä koko kevään ajan ja väittelin kauan aikaa itteni kanssa et alotanko uudestaan vai en :D Mie puhuin Hannalle ihan samaa eilen! Harmittaa, että niitä juttuja ei oo enää olemassa, ois hauskaa katella niitä nyt :-D

   Delete
 2. Terveisiä tuplakaimalta! Taidatkin olla ensimmäinen, johon törmään... t: yks Minna Helena

  ReplyDelete

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan