Slider

#LUKUMARATON

14/06/2014

 photo hanna2_zps9d68c184.jpg
Kuvassa pikkusiskoni Hanna. Kuva © Minna

Törmäsin töiden kautta ihan mahtavaan juttuun. Sain aamulla pomolta hommaksi seuraavan viikon keskiviikon menohenkilön ja sähköpostia asiasta. Aiheena oli kirjablogit! Blogistania järjestää Lukumaratonin keskiviikkona 19.6. Tarkoituksena on siis lukea 24 tunnin aikana niin paljon kuin jaksaa ja kykenee. No worries, kirjablogiksi en ole muuttumassa, mutta lukemisesta kun tykkään, niin mikäs sen parempaa kun vuorokausi nenä kiinni kirjassa.

Yritän vuorokauden aikana saada luettua kaksi tällä hetkellä yöpöydällä roikkuvaa opusta, jotka ovat John Greenin The Fault in Our Stars ja Stephen Kingin novelli The Long Walk. Urakan aloitan jo varmaan keskiviikon puolella. Jos molemmat menee loppuun ennen kuin aika kuluu umpeen, oottaa mua itseasiassa yksi tietokirja vielä noiden jälkeen, josta siitäkin oon lukenut jo osan. Marja Ruudin Oikeaa ravintoa minulle on aika painavaa luettavaa. Ja siinä kirjassa on kyllä joku piiloagenda, että prosessoitu ruoka on s**tanasta.

Lehtijutun takia eksyin kirjablogien maailmaan aika syvälle ja huomasin, että nehän kukoistaa oikeastaan tosi hyvin. Voisin kuvitella, että kustantamoille ne vois olla aikamoinen väylä. Tästä taitaakin olla ollut jotain uutisia aiemmin ja monesta blogista bongasinkin sen kuuluisan riippumattomuuslauseen sivupalkista.

Vähän jäi mietityttämään kirjabloggaajien ikäjakauma (nuoria tuntui olevan tosi vähän!) ja se millaisia kirjoja nää ihmiset oikeestaan lukee. En vaan jaksa uskoa, että ne vähän vanhemmatkaan aina jaksais lukea ns painavaa klassista kaunokirjallisuutta. Mutta tää voi toki johtua siitäkin, että mun valikoima blogeja oli varsin kapea vaikka kirjo on ilmeisesti suuri.

Ensi viikon torstaina siis nenä kiinni kirjassa. Ei huono tapa aloittaa juhannusta. Lisää tietoja ja ilmoittautumisen löydät täältä. Ja omaa blogiahan tähän haasteeseen ei vaadita, joten kuka tahansa voi osallistua! Ihanaa lauantaita kaikille!

ps. Kuvituksena mun synttäripäivältä kuvan kaunis pikkusisko Hanna!

6 comments:

 1. The Fault in Our Starsin kanssa kannattaa varautua itkemään. Huomasin viime vuonna, että ei ollut hyvä ajatus lukea sitä yliopistolla. :)

  Alle 20-vuotiaita on todella vähän, mutta sitten meitä 20-30-vuotiaita on kyllä ihan hyvin ainakin minun mielestäni. 35 vuotta taisi olla kirjabloggaajien keski-ikä viime vuonna ilmestyneen kirjablogikirjan perusteella. Vanhemmissakin kirjabloggareissa on erilaisia lukijoita, sillä tiedän muun muassa keski-ikäisen kirjabloggaajan, joka tykkää lukea lähinnä young adult -kirjoja. Tavallisia vaikkakin ehkä poikkeuksellisen innokkaita lukijoita me kuitenkin olemme, joten kirjabloggaajien kirjamakujen kirjo on todella laaja. Kirjablogeja on tosiaan todella paljon, ja niiden määrä tuntuu koko ajan vain kasvavan.

  Sait näköjään tiivistetyn tietoiskun kirjablogeista, mutta tuskinpa se haittaa.

  Mukavaa myös, että innostuit lehtijutun tekemisen lisäksi maratoniin osallistumisesta. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos vinkistä! Kirja on mulla vielä aika alussa, joten kyyneleiltä on tähän mennessä vielä säästytty.

   Tietoiskusta ei todellakaan ole haittaa, enemmän vaan hyötyä jutunkirjoittamista ajatellen, kiitos siis sulle! :)

   Delete
 2. Mahtavaa, että muutkin kuin kirjabloggaajat lähtevät mukaan maratoniin! Toivottavasti omasi on sujunut kivoissa merkeissä :)

  Ja Annami tuossa yllä aika hyvin tiivistikin kirjabloggaamisen ytimen. Nuoria bloggaajiakin kyllä on, mutta tosiaan melko vähän. Itse en taida seurata kuin yhtä tai kahta alle parikymppistä. Että meitä vähän yli parikymppisiä onkin jo useampi ja siitä vanhempia tietenkin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oma maratonini jäi kovin lyhyeksi, kun vanhemmat suunnitteli meille aika tehokkaan torstaipäivän viime viikolla. Sain kumminkin jotain luettua!

   Samanlaisen huomion tein itsekin. Olisi kiva lukea myös nuorien kirjottamia kirjablogeja! :)

   Delete
  2. Vaikka alle 20-vuotiaita kirjabloggaajia onkin harmittavan vähän, esimerkiksi Kirjaneidon tornihuone (http://kirjaneidontornihuone.blogspot.fi/) ei ole jäänyt vain lyhytaikaiseksi kokeiluksi ja pidän blogista ainakin itse todella paljon. Ajattelin vain, jos et ole kyseiseen blogiin törmännyt, ja nuorten pitämät kirjablogit kiinnostaisivat. :)

   Delete
  3. Kiitos vinkkauksesta! Näyttää hyvältä :)

   Delete

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan